ACUM! DA pentru referendum

Aleșii aprobă în unanimitate ideea președintelui Klaus Iohannis de a se organiza un referendum, prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”
La Parlament a fost trimisă scrisoarea președintelui în 24 ianuarie, prin care Klaus Iohannis propunea organizarea referendumului. Românii ar putea fi chemaţi la urne la finalul lunii martie pentru a spune dacă sunt de acord cu ordonanța dar şi cu modificările Codului Penal.

Textul scrisorii:
Bucureşti, 24 ianuarie 2017

Domnului Călin POPESCU-TĂRICEANU Domnului Nicolae-Liviu DRAGNEA
Preşedintele Senatului Preşedintele Camerei Deputaţilor

Stimate Domnule Preşedinte al Senatului,
Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,
În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarea problemă de interes naţional:
Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.
Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problema sus-menţionată.
Cu întreaga considerație,

Președintele României,
KLAUS WERNER IOHANNIS

 

Din acest moment este aşteptată mutarea preşedintelui, care trebuie să anunţe data referendumului şi întrebarea pentru care cetăţenii sunt la chemaţi la urne.

 

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!

Citeste din aceeasi categorie