(Video) Cum leșină oamenii în triajul de la UPU Pitești! MOARE, DOMNE, MOARE!

(Video) Cum leșină oamenii în triajul de la UPU Pitești! Moare, domne, moare!
 

Imagini transmise de un cititor Sursa Ta surprind un episod dramatic (din câte altele ca el!) consumat ieri la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Pitești, acolo unde - de foarte mulți ani - timpul de așteptare pentru triaj este unul înfiorător de lung. Argeșenii au reclamat de mii de ori că așteaptă cu orele până să-i bage cineva în seamă, nu puține fiind cazurile în care starea generală a oamenilor s-a înrăutățit drastic în orele de așteptare. În partea cealată a ușilor, cadrele medicale explică de fiecare dată că altfel nu se poate face, întrucît capacitatea secției de primiri urgențe, personalul existent și posibilitatea de tratare atât permit, iar acestor date concrete li se mai adaugă și prostul obicei al unor cetăeni de a se prezenta la Urgență cu afecțiuni care țin de competența unui medic de familie!
 

CITEȘTE ȘI ... (Video) Cum și-au furat-o șmecherii! Polițistul de pe motor- luptător K1, ofițer în Trupele Speciale!

Episodul surpins in filmarea de mai jos, consumat – așa cum spuneam – ieri, ilustrează însă cazul unei femei în etate care (după ce asistenta respinsese rugămințile familiei de a o băga mai repede în sală recomandându-le să ... îi dea niște apă și țipând să cheme ei doctorul) leșină pur și simplu în holul spitalului, fiind purtată pe brațe de însoțitori către Urgență în urletele oamenilor din jur: Moare, domne, moare!
 

Urmăriți dand click aici VIDEO pentru a trăi un nou episod specific sistemului medical deficitar al României.


Acum câteva zile: omul cu brațele amputate lăsat până la resuscitare
 

Fix pe aceeași temă, acum câteva zile, consultantul Florentina Grigoraș (Andralex) a povestit în termeni duri o expreință proprie trăită la UPU Pitești, după cum urmează:

“Stateam azi la UPU. Asteptam fara vlaga dar cu credinta, rezultatele investigatiilor surorii mele. Intr o agitatie de nedescris, un singur cadru medical intocmea fise medicale. Ambulantele curgeau ca apa de la robinet.

Batrani singuri, unii adormiti pe scaune, o tanara plangea de durere de cateva zeci de minute. Camera de triere era full. Un gardian cu pistolul in teaca facea ordine si disciplina.


La un moment dat, un cetatean cu ambele brate amputate, s-a tarat pana aproape de prima targa si a apucat sa se intinda fara a scoate un sunet. Era in fata mea. Am crezut ca alege sa se odihneasca pana-i vine randul. Pana sa ma dezmeticesc, am aruncat o privire doamnei de langa mine care insotea pe cineva. Respiratia greoaie si zgomotoasa a omului fara brate, m-a speriat si am alertat asistenta de la fisier. Dupa ce l-a intrebat ce-l doare, s-a retras. Am crezut ca da vreo alerta, insa femeia s-a intors la locul ei de munca, depasita de situatie.

 Am inceput sa tip in timp ce horcaiala de vis a vis vibra prin tricoul ud al barbatului. A incercat sa-mi tina piept nenea cu pistolul in timp ce muribundul a fost impins de catre brancardieri, la triere urgente, dupa care a urmat o liniste macabra. In 5 minute am fost inconjurata de 6 tipi cu muschi si bate. "Dumneavoastra ati facut galagie?" Dadaa, eu. Rochita mea ciclame si unghiile vopsite in culorile verii au calmat spiritele razboinice ale baietilor. Restul ramane poveste de nepovestit. Am plecat la brat cu Carmen, care ma auzise de la etajul superior. Cetateanul fara brate a ramas la resuscitare...”

CITEȘTE ȘI... Pentru asistenta UPU Pitești: Nu vrei să țipi la mă-ta? Și dacă i se face rău, dă-i niște apă...