Curtea de Argeș se pregătește intens pentru înmormântarea Reginei Ana

Curtea de Argeș se pregătește intens pentru înmormântarea Reginei Ana. Autoritățile au urgentat reabilitarea străzilor și întreținerea spațiilor verzi.

Autoritățile din Curtea de Argeș au devansat o serie de lucrări de întreținere și reabilitare a străzilor programate pentru această vară. De asemenea, angajații Serviciului Public de Gospodărire Comunală și-au intensificat în ultimele zile activitatea și în alte sectoare. Aceștia au început, de zilele trecute, întreținerea spațiilor verzi, văruirea trunchiurilor teilor de pe Bulevardul Basarabilor sau vopsirea balustradelor unor poduri.
Și pe șantierul catedralei arhiepiscopale și regale este forfotă. Câțiva muncitori lucrau la acoperiș, iar alții în incinta în care se află criptele.
Primarul Constantin Panțurescu, a declarat pentru Agerpres că nu este vorba despre investiții determinate în mod special de ceremonia funerară din 13 august, ci doar de lucrări prinse în programul anual care vor fi executate mai devreme.
"Noi aveam o serie de străzi deja pregătite pentru asfaltare, aveam și alte reparații programate. Am decis urgentarea lucrărilor, ne-am organizat pentru a termina mai repede decât era planificat", a spus edilul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu.

CITEȘTE ȘI ... Vezi programul Sărbătorilor ARGEȘULUI ȘI MUSCELULUI!

Slujba de înmormântare a Reginei Ana va avea loc sâmbătă, 13 august, în pronaosul noii catedrale de la Curtea de Argeș. Cortegiul funerar sosit dinspre București va parcurge municipiul de la sud la nord, trecând prin zona centrală și pe Bulevardul Basarabilor, care leagă Biserica Domnească de Mânăstirea Curtea de Argeș.