ACUM! Sute de piteșteni la spectacol - Piața Milea este plină!

Hai în Piața Milea! Brazilieni, irlandezi, chinezi, armeni, mexicani – sute de artiști! Diseară, Piteștiului devine centrul folclorului mondial!

UPDATE Ora 21.45

A intrat in scenă ansamblul Folk Dance Group ”EFEM” dinTURCIA

UPDATE Ora 21.20 

Polonia - Ansamblul de cantece si dans folkloric “Jawor” al Universitatii de Stiinte din Lublin a fost infiintat in 1960 de catre Bogusław Szot si Jozef Dzik. Bogusław Szot a fost de asemenea si fondatorul Universitatii Choir, in timp ce Jozef Dzik a fost coregraful si directorul artistic al ansamblului.

In cei 55 de ani de activitate, Ansamblul a avut 4 grupuri de dans si 2 orchestre. De asemenea, a sustinut multe spectacole, obtinand  numeroase premii. Cele mai valoroase au fost Medalia “Oscar Kolberg” obtinuta in anul 2000 si Premiul “Ambasadorul Districtului Lublin” din anul 2003.

UPDATE Ora 21.10

Grupul folcloric reprezentativ din Cedart „Frida Kahlo” din Mexic este pe scenă.

Grupul folcloric a fost fondat la Centrul de arta si educatie Frida Kahlo, in martie 2002. Obiectivul principal al grupului a fost asigurarea faptului ca studentii nu numai ca salveaza, analizeaza si sustin traditiile Mexicane, dar si faptul ca pot pune in practica cunostintele dobandite in timpul sederii lor la Centru, si acumularea unei experiente cat mai mari in domeniu. 

UPDATE Ora 21.00

Acum, Ansamblul de dans “Geghard” a urcat pe scenă.

Ansamblul de dans “Geghard”, castigator al multor premii la festivaluri internationale a fost infiintat in anul 1981 in Armenia.
Fondatorul si directorul principal al ansamblului inca de la inceputuri este Albert Kiziryan, numit Artistul Poporului in Armenia.
Datorita sarguintei talentatului coregraf si datorita devotamentului nemasurat al membrilor sai, ansamblul “Geghard” a atins un grad inalt de performanta intr-un timp foarte scurt, reusind sa fie recunoscut atat in Armenia, cat si in alte tari.

 

UPDATE Ora 20.50

În fața oamenilor strânși, Ansamblul PROLET al Centrului Cultural “Bratya Miladinovi 1914”, din Bulgaria și-a început programul artistic.

Ansamblul PROLET al Centrului Cultural “Bratya Miladinovi 1914” a fost infiintat in anul 1944. Activitatea sa se bazeaza pe o dezvoltare permanenta prin includerea in repertoriul sau a unor dansuri si traditii din diferite regiuni ale tarii.
Ansamblul  este condus de directorul artistic Mariya Yaneva, care prin tineretea si dragostea sa pentru folclor continua traditia ansamblului.

 

UPDATE Ora 20.30

Ansamblul de dansuri populare ”Izvoraș”, din Republica Moldova, defilează în aceste momente în fața sutelor de spectatori.

VIDEO

Ansamblul de dansuri populare ,,Izvoraș,, a fost creat în anul 1994, în cadrul școlii de arte ,,Maria Bieșu,, din orașul Ștefan Vodă, Republica Moldova.

Repertoriul ansamblului include dansuri populare, care demonstrează specificul și coloritul coregrafic național: Polka, Sârba, Hora cu strigături, Brâul, Hostropăț, Hora și Bătuta, Jocul ferarilor, Hora satului, Joc Mare, Hora de la Prut, Hora fetelor, Șaerul, Coasa, Ciuleandra, Călușarii.

UPDATE Ora 20.20

Ansamblul de dans din Beijing LILY debutează în acest moment pe scena din Piața Milea, fermecând privirile cu dansuri nemaivăzute.

VIDEO Ansamblul de dans din Beijing LILY

Ansamblul de dans din Beijing LILY este un grup de dansatori amatori infiintat de un professor din cadrul Academiei de Arte. Sunt peste 20 de dansatori in ansamblu, iar varsta medie este de 60 de ani. Dansatorii sunt fosti directori TV, profesori, veterani, ingineri, fotografi, antreprenori, etc. Este un ansamblu de calitate bazat pe solidaritate si dedicatie.
Ansamblul de dans din Beijing LILY  participă la Festivalul International de Dans Folkloric “Carpati”cu ajutorul autorităților de la Mioveni.

UPDATE Ora 19:50

În acest moment, pe ecranul din spatele scenei rulează imagini ale Ansamblului Doru, un grup de artiști care oferă momente remarcabile prin dansul și pasiunea lor.

Ansamblul Doru, cel mai îndrăgit și celebru grup al Argeșului, împlinește anul acesta 60 de ani de activitate.

VIDEO

UPDATE Ora 19.00

Dan Manu, președintele Consiliului Județean, este acum în fața spectatorilor, urându-le bine ați venit la cea de-a XI-a ediție a Sărbătorilor  Argeșului și Muscelului”, organizate de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu instituțiile de cultură subordonate.

 

Vezi AICI discursul președintelui CJ Argeș - Dan MANU

Peste câteva minute, artiști din toată lumea vor urca pe scena, amplasată în Piața Milea, și vă  vor dărui un spectacol de excepție.

Vezi VIDEO

La ora 18:00 începe parada porturilor populare! Traseul stabilit pornește de la Teatrul Alexandru Davila și se finalizează la Piața Milea!

Aici, la ora 19:00, artiști din întrega lume vor urca pe scenă într-un eveniment spectaculos, colorat, vesel și multicultural. De azi, argeșeni, începe Festivalul Carpați!

“Produs de Argeș” vreme de 34 de ani, parte a sărbătorilor județului, festivalul reunește 12 țări din continente diferite prin grupuri de artiști care se vor întrece în măiestria dansurilor populare

Sunt prezente ansambluri din Armenia, Bulgaria, Brazilia, China, Irlanda, Italia, Coreea de Sud, Mexic, Polonia, Republica Moldova, Turcia și, evident, România.

Evenimentul de diseară, din Pitești, se configurează a fi spectaculos. Se leagă perfect și de momentul în care cel mai celebru ansamblu al județului și anume Dorul, împlinește 60 de ani de activitate. De mâine, artiștii lumii invitați în Argeș se vor muta din oraș în oraș, pe următorul traseu de muzică și dans:

Vineri, 11 august,  Ora 18:00- Topoloveni , pe Esplanada Casei De Cultură

Sâmbătă, 12 august, Ora 18:00 – Mioveni , Centrul Civic 

Duminică, 13 august, Ora 18:00 - Câmpulung , Piața Primăriei

Luni, 14 august, Ora 18:00 - Curtea De Argeș, Zona Stadionului Municipal 

Se vor întorce marți, de Sfântă Mărie, pe scena din Piața Milea pentru festivitatea de final într-un alt spectacol uriaș.

Așa cum spuneam, Festivalul Carpați este parte a sărbătorilor Argeșului și Muscelului care încep oficial astăzi, prin acest eveniment.

Se vor continua până pe 26 august având în program, de asemenea, Festivalul Internațional al Fanfarelor, Dracula Fest, Dracula Bike, Tabăra de meșteșuguri tradiționale și festivitatea finală pe tematica FABRICAT ÎN ARGEȘ.

În paralel și în premieră, la Lerești, se defășoară CineSat, un eveniment cultural care mută capitala filmului românesc în Argeș. Despre ce se întâmplă și despre evenimentele la care puteți participa, avându-i alături de dumneavoastră pe marii actori ai scenei românești, ...citiți AICI!

Galerie foto: Imagini editiile precedente
Sursa Foto: CJ Arges| Dabix | Liviu Dumitru