Grindeanu: „Voi pleca doar când Iohannis, după o consultare cu partidele, va numi un premier din PSD”

Miercuri seara, Sorin Grindeanu a anunțat că nu va demisiona din funcția de premier al României, decât dacă președintele Klaus Iohannis va numi, după consultarea cu partidele politice, un prim-ministru din PSD. Grindeanu susține că acest lucru trebuie făcut în semn de respect față de toți românii care au votat în decembrie Partidul Social Democrat: „Le mulţumesc românilor care m-au susţinut, membrilor PSD care m-au sunat, în aceste circumstanţe, şi românilor care nu au nicio treabă cu politica, dar mi-au trimis mesaje pe Facebook. Sunt în PSD de 21 de ani, iar colegilor mei din Timiş le-am spus că partidul nu este PCF-ul nimănui, nici al lui Sorin Grindeanu, nici al lui Liviu Dragnea, nici al lui Bădălău. Ţin neapărat să-mi cer scuze faţă de colegii din CEx care au fost nevoiţi să treacă prin această situaţie. Mi s-a propus şefia altor instituţii doar pentru a demisiona. Nu îmi dau demisia. Îmi voi da demisia doar când Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier din PSD. Aşa e normal faţă de toţi cei care au votat pentru PSD.”, a declarat Sorin Grindeanu.

În această dimineață, premierul a transmis un mesaj pe Facebook, un mesaj către PSD, în care le spune că nu trebuie să le fie frică să fie „de partea bună”: „Le mulțumesc primarilor și membrilor PSD care m-au susținut, dar și românilor din afara politicii, care mi-au trimis mesaje pe Facebook. Forța Partidului Social Democrat a stat și stă în sutele de mii de membri care ne-au dus spre victorie. Tuturor membrilor acestui partid, le spun: să nu vă fie frică să fiți de partea bună! România are nevoie de stabilitate și de responsabilitate în actul de guvernare!”, a scris Sorin Grindeanu.

Totodată, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că un prim-ministru care nu mai beneficiază de sprijin politic trebuie să demisioneze, afirmând că este aşteptat „gestul de onoare necesar"din partea primului ministru Sorin Grindeanu.

Astăzi, începând cu ora 11:00, purtătorul de cuvânt al președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, va susține o declarație de presă la Palatul Cotroceni.