Dosarul sclaviei din Argeș: 38 de persoane reținute!

 

Procurorii DIICOT au reținut 38 de suspecți în dosarul cazului de sclavie din comuna Berevoiești din județul nostru. Aceștia vor ajunge în fața unui judecător care va decide dacă va emite mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile. În aceste momente, suspecții sunt reținuți în centre de detenție din mai multe județe: Argeș, Olt, Vâlcea, Dâmbovița și București. Este posibil ca nu toți cei 38 să ajungă la Tribunalul Argeș, ci să apară în fața judecătorilor din județele respective.

CITIȚI ȘI ... SursaTa la faţa locului- Legea tăcerii în FERMA SCLAVILOR


Persoanele suspecte sunt acuzate de trafic de minori și trafic de persoane și riscă până la 20 de ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați. Aceștia răpeau oameni pe care ii obligau să muncească si ii abuzau. Printre victime se aflau și mai mulți minori care erau ținuți în lanțuri, încuiați pe timpul nopții, bătuți și udați cu apă rece. Victimele era răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membrii grupurilor infracţionale la domiciliile lor, unde aceştia, prin constrângere, forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor, cât şi în proximitatea localităţii, respectiv: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor în gospodării, unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în judeţele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj), unde comercializau ilegal cantităţile de lemne sustrase.


Reamntim că investigațiile îl vizează și pe primarul comunei Berevoieşti - Florin Proca. Conform primelor date, acesta ar fi ştiut tot timpul ce se întâmplă în comuna sa şi ar fi închis ochii având un soi de blat cu torţionarii. Mai mult, surse judiciare afirmă că sclavii torturaţi ar fi fost folosiţi inclusiv pentru construcţia unei vile şi a unei păstrăvării aparţinându-i primarului.