ȘOC! La Vlădeşti, copiii merg la grădiniţă lângă cimitir

Odată cu începutul anului şcolar, autorităţile judeţene şi locale au făcut recensământul unităţilor de învăţământ, dar şi al condiţiilor pe care acestea le oferă elevilor.

În urma acestui bilanţ, s-a constatat că 12 unităţi şcolare nu pot primi avizul Direcţiei de Sănătate Publică, principalul motiv constituindu-l neîndeplinirea normelor de igienă, majoritatea neavând grupuri sanitare alimentate cu apă.

CITEȘTE ȘI ... ATENȚIE, ȘOFERI! Blocaj în Bascov!

Cu alte cuvinte, funcţionează ca nişte haznale infecte. O situaţie inedită s-a înregistrat însă în cazul unei grădiniţe din comuna Vlădeşti. Grădiniţa din satul Prislop nu a primit avizul Sanepidului din simplul motiv că aceasta este gard în gard cu... cimitirul.

În ciuda faptului că o astfel de unitate nu va primi în vecii vecilor avizul de funcţionare, cimitirul fiind considerat un adevărat focar de infecţie la care micuţi sunt supuşi fără voia lor, totuşi autorităţile locale din Vlădeşti continuă să folosească acest spaţiu pentru cursurile preşcolarilor din satul Prislop.

CITEȘTE ȘI ... Săltată din Pitești și dusă direct la psihiatrie!

Pe lângă riscurile pe care le presupune existenţa unei reţele de apă care să treacă pe lângă morminte, nu trebuie omis şi faptul că micuţii sunt obligaţi astfel să asiste la toate înmormântările din sat, o experienţă cam nepotrivită pentru vârsta lor fragedă. 

Sursa: Saptamanalul Ancheta