Lider PNL din Argeş - condamnat penal, pentru că a condus BEAT

Pozează într-un politician „curat ca lacrima”, preocupat doar de binele cetăţenilor şi se vrea lider local, însă, pentru moment, singura performanţă „notabilă” pe care a marcat-o este o condamnare penală, în primă instanţă, pentru că a condus beat. Lucian Alexandru Mihai, preşedintele PNL Moşoaia, consilier local şi fost candidat la funcţia de primar al comunei Moşoaia, a fost prins de Poliţia Rutieră conducându-şi maşina, deşi consumase alcool.


 A condus cu 1,9 la mie alcool în sânge
După ce a petrecut la nunta unui prieten, la restaurantul Ciobănaşul din Câmpulung, pe 23 august anul trecut, pe la 4.30 dimineaţa, Lucian Mihai s-a urcat la volanul maşinii sale, „cumpărată cu mari eforturi financiare”. Nu a ajuns prea departe, deoarece tânărul politician liberal a fost oprit de către poliţiştii rutieri din Câmpulung, în zona grădinii din centrul municipiului. Oamenilor legii li s-a părut suspect faptul că maşina circula cu o viteză mult prea redusă, în condiţiile în care drumul era liber, aşa că au decis să îl tragă pe dreapta. Şoferul duhnea a băutură şi vorbea incoerent, după cum s-a şi consemnat în procesul-verbal. Aşa că agenţii l-au pus să sufle în etilotest. Aparatul a explodat când fostul candidat liberal la Primăria Moşoaia a pompat în el, ajungând să arate 0,83 mg/l alcool în aerul expirat. O valoare care se traduce în multe pahare de alcool, deşi tânărul liberal a încercat să-i aburească pe poliţişti, susţinând că ar fi băut doar 100 ml de whisky. Probabil încă îşi mai îneca amarul după eşecul înregistrat la alegerile locale, unde a luat un scor muuult mai mic decât cel cu care se lăuda. Dat fiind faptul că tot ce este peste valoarea de 0,4 alcoolemie impune recoltarea de probe de sânge, acesta a fost dus la spital. În urma analizării probelor, s-a determinat concentraţia de alcool în sânge: 1,9 la mie!


La 4 dimineaţa, s-a trezit să-şi mute maşina
De ce s-a urcat la volan această tânără speranţă liberală, deşi stătuse la băutură cu prietenii? În faţa instanţei, Lucian Mihai a motivat că voia doar să îşi mute maşina într-un loc luminat. Astfel, pe la 4.30 dimineaţa, şi-a dat seama că autoturismul său, cumpărat cu mari eforturi financiare, era lăsat în parcare la Ciobănaşul, care era mult prea întunecată şi, din acest motiv, periculoasă. Abia atunci, deşi peste două ore se lumina de ziuă, i-a venit ideea să mute maşina într-o parcare mai bine luminată, din centrul municipiului Câmpulung. Aşa că s-a urcat la volan şi a plecat, iar, în semn de precauţie, a condus cu o viteză foarte redusă.
În faţa judecătorilor, liderul PNL Moşoaia a declarat că îşi recunoaşte fapta, că regretă cele întâmplate şi că este dispus să muncească în folosul comunităţii. A mai menţionat şi că, în prezent, obţine venituri, susţinând că este cercetător la Academia de Studii Economice.


Dacă nu achită amenda, riscă închisoarea
Dosarul său s-a judecat în primă instanţă la Judecătoria Câmpulung. Instanţa musceleană l-a condamnat „pe inculpatul Mihai Alexandru Lucian la 2.025 lei amendă penală reprezentând 135 zile amendă. (...). Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.63 al.1 C.pen. privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, în caz de neexecutare cu rea-credinţă a pedepsei amenzii în tot sau în parte”. Deşi îşi recunoaşte fapta, Alexandru Lucian Mihai a făcut apel, iar în prezent dosarul se judecă la Curtea de Apel Piteşti.

Buletinul de vot de la locale - depus la dosar pentru a-şi proba „moralitatea”
Ca să arate că este cetăţean model şi această faptă penală este doar o întâmplare nefericită şi nedorită, a adus câteva probe în faţa judecătorilor şi a acuzării. În dosarul său sunt prinse copii ale diplomelor de studii, câteva declaraţii de la cunoscuţi şi prieteni şi, cireaşa de pe tort, buletinul de vot în care apare drept candidat din partea PNL la Primăria Moşoaia.


 Şi condamnat, şi mincinos: „Sunt curat, impecabil! Nu am nicio problemă, nici civilă, nici penală!”
Contactat pentru un punct de vedere, la câteva zile după ce Judecătoria Câmpulung îl condamnase la plata unei amenzi penale de 2.025 lei, plus 500 lei cheltuieli de judecată, Alexandru Lucian Mihai a negat tot, minţindu-ne pe faţă. „Trebuie să faceţi cercetări că am mai auzit nişte zvonuri de-astea. Nu e nicio legătură între asta (n.r. - dosarul penal) şi mine. Sunt curat ca lacrima! Nu îmi permiteam eu să... Trebuie să şi verificăm dacă este vorba despre mine. Aşa, pe zvonuri, se pot face multe afirmaţii şi, mai grav, calomnii... Deci sunt curat ca lacrima, nu am absolut nicio problemă! Aici nu am nicio implicare, nimic!”. Şi minciunile au continuat să curgă. L-am întrebat dacă nu este dumnealui Mihai Alexandru Lucian. „Aşa mă cheamă, dar nu am nicio legătură cu ce spuneţi dumneavoastră! Sunt curat, impecabil! Nu am nicio problemă de nicio natură, nici civilă, nici penală, nici nimic. Zvonurile sunt multe, dar trebuie probate. Dacă există dovezi, o să fac şi eu verificări, dar deocamdată nu am cunoştinţă cu ceea ce spuneţi dumneavoastră”, a mai declarat inculpatul Mihai Alexandru Lucian. Mai mult, a trecut şi la ameninţări: „Nu o să stau cu mâna în sân să suport. Acum, că am terminat campania şi am mai mult timp, nu o să trec cu vederea şi am timp să fac curăţenie în ceea ce se scrie despre mine, mai ales calomnii.”

„Sunt unul dintre politicienii curaţi, sperăm să fie cât mai mulţi aşa ca mine! Sunt unul dintre băieţii tineri care fac politică şi nu am nicio implicare penală! Nu mă mai leagă nimic de Câmpulung. Poate mai trec prin el când mă duc spre Braşov, dar în rest, nimic”, a încheiat declaraţia. Clar are stofă de politician, a trecut testul la minciuni!

Sursa: Săptămânalul Ancheta