NOUL COD RUTIER intră în vigoare astăzi!

Sâmbătă, 21 ianuarie, intră în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 965/2016. Astfel, noile reglementări adoptate de Guvern în 29 decembrie 2016, privind parcarea mașinilor pe trotuare, vor fi aplicate.

Situațiile în care vehiculele staționate voluntar neregulamentar se pot ridica sunt următoarele:

„a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;

b) în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația "Staționarea interzisă" și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;

c) pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m;

d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;

e) în pante și în rampe;

f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația "Staționare alternantă", în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificația "Zona de staționare cu durata limitată" peste durata stabilită.”

Administratorul drumului public, sau după caz, admistrația publică locală, se vot ocupa de ridicarea vehiculelor. Acest lucru se va realiza pe durata a 24 de ore. Nu se vor ridica vehiculel aparținând unei instituții, care desfăşoară o acţiune de intervenţie sau misiune cu caracter de urgenţă.

CITEȘTE ȘI ... SCANDALAGII DE LA EPIQUE, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ

Restituirea vehiculului va fi posibilă după ce se va face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia. În cazul vehiculelor care desfășurau o acțiune de intervenție sau misiune cu caracter de urgență, resitituirea se va face gratuit.

Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.