Șerban Valeca - consilier al primului ministru!

Senatorul de Argeș, Șerban Valeca, a fost anunțat în această seară ca fiind noul consilier onorific al primului ministru Mihai Tudose pe probleme nucleare.
De puțin timp a fost făcută publică componența echipei pe care noul premier a ales-o pentru principalele domenii de activitate ale Guvernului.
După ce a declinat postul de ministru al Cercetării pe care îl deținuse în executivul condus de Sorin Grindeanu, Șerban Valeca a fost cooptat de Mihai Tudose în noua formulă guvernamentală pe post de consilier.

Contactat de redactorii Sursata.ro, Șerban Valeca a declarat: ”Am primit o sarcină de la Comitetul Executiv PSD să mă ocup de programul nuclear al României, ce numără o mulțime de proiecte, printre care și Argeș - Alfred, proiectul Cernavodă 3 și 4. Eu fiind senator, probabil că singura formă legală este cea cu poziția de consilier onorific. ”.
Alături de Șerban Valeca a fost desemnat consilier onorific și Eugen-Orlando Teodorovici. La rândul său, Pavel Năstase, fost ministru al Educaţiei, în guvernul Grindeanu, a fost numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Institutului Naţional de Administraţie.

Senatorul PSD Şerban Valeca a fost ministru al Cercetării în guvernele Năstase şi Grindeanu, iar acum a fost numit consilier onorific ”pe probleme nucleare”.

Eugen-Orlando Teodorovici a fost ministru în două guverne ale lui Victor Ponta: ministru al Fondurilor Europene (decembrie 2012-martie 2015) şi ministru de Finanţe (martie 2015-noiembrie 2015).

Informația este, în acest moment, transmisă de toată mass-media centrală.