Tradiția continuă! Elevi fără manuale și în toamna 2017

Elevii care vor intra la toamnă în clasa a V-a vor primi manuale abia în decembrie, preconizează Ministerul Educaţiei.Motivul?
Nu s-a fost finalizat curriculumul pentru noul plan cadru.
Pe de altă parte, experţii în Educaţie consideră că ar trebui amânată implementarea noului plan cadru, pentru a fi revizuit astfel încât materiile să fie tratate transdisciplinar, aşa cum sunt obişnuiţi elevii care sunt acum în clasa a IV-a.

CITEȘTE ȘI ... Nu știi ce să îi faci cadou de Valentine? Uite surpriza...


Manualele pentru elevii de clasa a V-a ar putea ajunge abia în decembrie, potrivit secretarului de stat în Educaţie, Liviu Pop, care spune că termenele de realizare a curriculumului în conformitate cu noul plan cadru pentru gimnaziu sunt depăşite.
Potrivit calendarului elaborării curriculumului, dezbaterea proiectelor de programe şcolare ar fi trebuit finalizată pe 1 octombrie 2016. Motivele întârzierii ar fi, potrivit lui Ciprian Fartuşnic, directorul Institutului de Ştiinţele Educaţiei, dezbaterea îndelungată a planului cadru, care în loc să dureze trei luni a durat aproape un an.
Cadrele didactice sunt sigure că programele vor fi făcute publice până în primăvară, astfel încât cadrele didactice să ştie ce au de făcut la începutul anului şcolar 2017-2018, chiar şi fără manuale.

Sursa: Adevarul.ro