100.000 euro pentru pista de biciclişti din faţa cimitirului „Sf. Gheorghe”

Una dintre promisiunile de campanie lansate de către actualul edil al Piteştiului, Cornel Ionică, a vizat construirea de piste pentru biciclişti.

Iniţiativă lăudabilă, de altfel, dacă ne gândim că deocamdată mersul pe bicicletă pe străzile Piteştiului reprezintă de cele mai multe ori un pariu cu moartea, bicicliştii fiind nevoiţi fie să se strecoare printre maşini în trafic, fie să împartă trotuarele cu pietonii (dacă nu cumva acestea sunt deja ocupate de autoturismele parcate).

După ce în toamna anului trecut a demarat amenajarea de piste pentru biciclişti pe strada care traversează Pădurea Trivale, primarul Ionică vrea să continue investiţiile de acest gen cu un nou traseu, de această dată pe strada „Nicolae Dobrin”.

CITEȘTE ȘI ... Cimitir de fițe în Pitești! 125 de milioane locul în zona ”ultracentrală”

Pentru pista de biciclete şi trotuarul paralel, de la giratoriul din strada Smeurei şi până vizavi de intrarea în cimitirul „Sf. Gheorghe”, adică aproximativ 450 metri, municipalitatea a pregătit un buget de 100.000 de euro.

,,Aşa cum am promis, acordăm o mare atenţie bicicliştilor, iar această porţiune este doar începutul, pentru că mai avem în plan şi alte lucrări de acest gen. Este adevărat că va costa 100.000 de euro, însă trebuie făcute mai multe lucrări printre care şi realizarea trotuarului. Această pistă se va construi pe partea cu vulcanizarea, acolo fiind societăţi care folosesc fără niciun drept domeniul public”, ne-a declarat primarul municipiului Piteşti. 

 

Sursa:Saptamanalul Ancheta