15 ani de Facebook! Cum arăta rețeaua de socializare în 2004

Luni, 4 februarie, se împlinesc 15 ani de la nașterea celei mai mari rețele de socializare, Facebook. Pe 4 februarie 2004, Mark Zuckerberg a lansat reţeaua dintr-un cămin de la Harvard, fiind concepută ca un element director pentru a se cunoaşte şi conecta studenţii şi personalul universitar şi la care s-au conectat, în următoarele 24 de ore, 1.200 de studenţi de la Harvard.

Rețeaua de socializare arăta mult mai simplu la început. În 2004 site-ul arăta fără prea multe opțiuni, dar mult mai atrăgător decât ce exista atunci pe piață, așa că Facebook a prins rapid mai întâi în SUA și apoi în întreaga lume. Ceea ce a început ca o afacere de cămin a ajuns alături de Google să aibă o influență directă asupra a peste 70% din traficul de pe internet.

În 15 ani, Facebook a schimbat modul cum ţinem legătura între noi, dar nu numai. A ajutat la organizarea de proteste, a lansat mişcări sociale şi nenumărate afaceri mici, dar a şi influenţat alegeri şi ne-au transformat pe fiecare în furnizori de date.

În 2004, Mark Zuckerberg avea 19 ani şi era student la Harvard. În căutarea soluţiei pentru o viaţă socială de succes a creat, împreună cu nişte prieteni, reţeta care avea să-l facă miliardar.

Se numea The Facebook şi era un spaţiu virtual unde oamenii puteau să se cunoască şi să-şi creeze contacte. În numai o lună, jumătate dintre studenţii de la Harvard se înscriseseră deja. Apoi, Facebook s-a răspândit în alte campusuri şi în cele din urmă în toată lumea.