300 de puşcăriaşi de la Mioveni = 10.000 de studenţi de la UPIT

Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Universităţii din Piteşti, Dumitru Chirleșan, a atras atenția asupra unei situaţii de-a dreptul revoltătoare: „Subvenția pentru un student pe un an este egală cu subvenția unui deținut pe o lună, aceasta fiind de 2.700 lei”. Într-adevăr, cifrele demonstrează mai mult decât elocvent „grija” statului pentru adevăratele „valori”.

CITEȘTE ȘI ... Pescar înjunghiat în burtă - Scandal pe malul unui lac

Astfel, de pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor aflăm că bugetul puşcăriei de la Mioveni pentru anul 2018 este de 31,56 milioane de lei, bani pe care statul îi cheltuie pentru aproximativ 300 de deținuți. De cealaltă parte, statul acordă într-un an tot în jur de 30 de milioane de lei şi Universităţii din Piteşti, însă pentru 10.000 de studenți!

CITEȘTE ȘI ... Meteorologii anunţă furtuni și caniculă

Cheltuielile statului cu puşcăriaşii nu se opresc însă aici, pentru că unii dintre deţinuţi au dat statul în judecată acuzând condiţii improprii în penitenciare. Numai anul trecut România a acordat despăgubiri în valoare de peste 11,5 milioane de lei după ce deţinuţii au făcut apel la CEDO pe motiv că sunt obligați să trăiască în condiții necorespunzătoare.

Colac peste pupăză, recent, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a pomenit despre o posibilă viitoare lege care să le plătească 5 euro pe zi deţinuţilor care nu beneficiază de confort. 

Sursa: saptamanalul ancheta