3.300 de doze de vaccin pneumococic au ajuns în Argeș!

Recent, stocurile de vaccinuri ale DSP Argeș au fost alimentate cu doze de vaccin pneumococic, necesar copiilor până la vârsta de un an pentru prevenirea anumitor boli, urmând a începe o campanie de vaccinare la începutul lunii următoare.

Ministerul Sănătății a finalizat luna trecută procesul de achiziție a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valențe prin care vor fi prevenite boli precum pneumoniile, septicemiile, meningitele pneumococice și otitele.  În rândul copiilor, bolile pneumocice pot provoca afecţiuni grave sau chiar decese. Conform datelor oficiale, țara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia – o boală prevenibilă prin vaccinare – constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În județul nostru, potrivit spuselor reprezentanților DSP Argeș, campania de vaccinare antipneumococică este programată să înceapă în luna octombrie, când este prevăzută livrarea unei cantități de peste 3.300 de doze de vaccin pneumococic. Dozele de vaccin achiziționate acoperă necesarul pentru campania de imunizare din acest an.

De asemenea, vaccinul pneumococic se administrează copiilor în mod gratuit, conform schemei de vaccinare, în cabinetul medicului de familie.