3,4 milioane de lei pentru modernizarea Spitalului de Pediatrie

Astăzi, la Consiliului Județean Argeș a fost semnat contractul cu finanțare europeană  “Extindere, modernizare și dotare spații Urgență Spitalul de Pediatrie Pitești”.

Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie Pitești se va schimba complet. 3,4 milioane de lei sunt investiți în modernizarea și dotarea spațiilor din Urgență, dar și în extinderea unității medicale.

 

 

Conform comunicatului transmis de Consiliul Județean Argeș, Spitalul de Pediatrie va beneficia de următoarele transformări:


În corpurile existente - zona parter – își desfășoară activitatea Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie care se compune din zona acces pacienți – atât pe picioarele lor cât și cu ambulanța, zona urgențe minore, zona resuscitări, sala gips și sala deparazitare cu grup sanitar propriu precum și saloane staționar și izolator fiecare deservit de grup sanitar propriu. Acestor funcțiuni li se adaugă spațiile pentru personalul medical – recepție, birouri, spațiu asistente cu grup sanitar și duș propriu, spațiu doctori cu grup sanitar și duș propriu precum și grupuri sanitare comune pentru pacienți. Compartimentul de Primiri Urgențe are legătură cu corpul spitalului – C1 prin liftul medical și scara închisă din beton armat în 2 rampe, cu lățimea rampei de 1.20 m.

     Extinderea pe verticală va adăposti vestiare de tip filtru separate pe sexe (vestiar bărbați/haine de lucru, vestiar bărbați/haine de stradă, vestiar barbați/grup sanitar, vestiar femei/haine de lucru, vestiar femei/haine de stradă, vestiar femei/grup sanitar), spații depozitare materiale sanitare și spații depozitare medicamente, spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective. Acestora li se adaugă spații de circulație (zona acces personal CPU haine de stradă, hol personal CPU haine de lucru) ce fac legătura între ele și cu spațiile existente ale Compartimentului de Primiri Urgențe. 

Regim de înălțime: P+2E parțial.  Etajul propus va avea o structură de rezistență alcătuită din grinzi și stâlpi din profile metalice cu închideri exterioare (pereți și acoperiș) realizate din panouri sandwich și compartimentări interioare din gips-carton. Pentru extinderea pe verticală cu încă un nivel - etaj 2 - a incintei liftului se va realiza o structură de rezistență alcătuită din țevi metalice, cu închideri exterioare (pereți și acoperiș) realizate din panouri sandwich.
În cadrul spațiilor nou create vor fi realizate toate instalațiile necesare (instalații sanitare, instalații de preluare a apelor meteorice, instalații termice, instalații ventilare și climatizare, instalații de detectare și avertizare în caz de incendiu, instalații de control acces, instalații de sonorizare, instalații electrice de iluminat și prize.
În conformitate cu prevederile ordinului M.S. 1706/2007, privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de Primiri a Urgențelor, cu completările și modificările ulterioare au fost identificate lipsa sau insuficiența unor spații și dotări.


Astfel, se vor realiza următoarele:
 - se vor amenaja vestiare pentru personalul medical dotate cu grup sanitar și duș ;
 - se va instala un sistem performant de ventilare, climatizare și aport de aer proaspăt atât pentru zona extinderii propuse cât și pentru zona de primiri urgențe existente ;
 - se va amenaja un "Spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective";
 - se va instala un sistem central de monitorizare a pacienților. Acesta va fi compatibil cu monitoarele existente în zona de primiri urgențe ;
 - se va instala un sistem de apelare pentru personalul medical ;
 - se va extinde casa liftului cu încă o stație, facilitând astfel accesul din zona de Primiri Urgențe de la parter la zona de bloc operator de la etajul 2;
 - se vor amenaja spații de depozitare a medicamentelor și a materialelor sanitare.


Dotări echipamente:
- Simulator complex avansat de tip pediatric, portabil, copil vârstă 5 ani;
- Simulator complex avansat de tip pediatric, portabil, copil nou născut, corp întreg;
- Lampă scialitică;
- Spirometru;
- Multifuncţională laser color;
- Videoproiector cu ecran de proiecţie. 


Dotări mobilier:
- Rafturi metalice;
- Vestiar metalic - carcasă din tablă;
- Bancă vestiar cadru din țeavă;
- Masă dreptunghiulară 8-10 persoane;
- Scaune fixe.