4 iulie - Ziua independenței americane

Ca în fiecare an, de ziua lor, americanii din toată lumea vor sărbători cu hot-dog, șampanie și multe artificii.

Ziua Independenței, cunoscută și ca 4 iulie, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii. Ziua Independenței este deseori asociată cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția Statelor Unite. Ziua Independenței este ziua națională a Statelor Unite ale Americii.

Curtea Ambasadei SUA de la București a fost decorată cu fotografii uriașe ce ilustrează peisaje din marile parcuri naționale americane, vineri, la recepția de Ziua Independenței, care a marcat, prin tematică, și 100 de ani de la înființarea National Park Service. 

Astfel, au fost amplasate imagini din mai multe asemenea arii protejate precum Yosemite National Park (California), Denali National Park (Alaska) și Mount Rushmore National Memorial (South Dakota).

La recepție a fost servit tort în forma Grand Canyon, iar invitat special la eveniment a fost Donald Leadbetter, din partea National Park Service, unde se ocupă de organizarea de programe prin care parcurile americane sunt promovate.

Evenimentul ocazionat de Ziua Națională a SUA a inclus un marș al unui detașament de infanteriști de la Baza "Mihail Kogălniceanu" și un zbor demonstrativ al Iacărilor Acrobați.

La recepția de Ziua Statelor Unite participă și premierul Dacian Cioloș, membri ai Guvernului, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.