5 deținuți de la Penitenciarul Spital Mioveni- la bursa locurilor de muncă

Cinci deținuți care execută pedepse privative de libertate în regim semideschis în cadrul Penitenciarului Spital Mioveni vor participa, vineri, 12 aprilie, de la ora 10:00, la Bursa locurilor de muncă, eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș, la sediul Sala Sporturilor Pitești.

Deținuții se află în ultima parte a traseului execuțional penal și manifestă o atitudine pozitivă în ceea ce privește munca.

„În cadrul acestui demers se are în vedere promovarea de către operatorii economici a ofertelor de locuri de muncă vacante pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, printre care se numără și deținuții aflați în custodia unității penitenciare (calificați într-o meserie, precum și fără calificare profesională), prin realizarea de interviuri directe cu agenții economici locali, în vederea creșterii șanselor de angajare a acestora”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Penitenciarul Spital Mioveni.


Totodată, cu acest prilej Penitenciarul Spital Mioveni va prezenta oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru anul 2019.


Administrația Națională a Penitenciarelor pune la dispoziția absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat, doritori în a urma o carieră de ofițer sau subofițer în cadrul sistemului penitenciar, în sesiunea 2019 locuri în următoarele instituții de învățământ :


-Academia de Poliție “ Alexandru Ioan Cuza”, București – specializarea Ordine și siguranță publică;
-Academia Națională de Informații “ Mihai Viteazul”, București – specializarea Psihologie -  informații
-Universitatea Națională de Apărare” Carol I”, București – specializarea Logistică;
-Școala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre” Basarab I”, Pitești, - specializările: Auto, Construcții, Administrare Securitate/rețele de comunicații/informatică, Operare și mentenanță echipamentre de comuniucații și Independență/Bucătari.
-Școala Națională de pregătire a agenților de penitenciare, Târgu Ocna.

CITEȘTE ȘI ... (video) Zeci de kilograme droguri - confiscate! Argeșean reținut! Cum planta canabisul ...


Persoanele admise în cadrul acestor instituții beneficiază de principalele avantaje: cazare gratuită în cadrul instituției de învățămant, masa gratuită și echipament gratuit, asistență medicală gratuită pe timpul școlarizării și o soldă lunară pe timpul studiilor. După încadrarea într-o unitate penitenciară din țară, absolventul beneficiză de un loc de muncă stabil, salariu motivant și posibililatea de avansare în funcție și grad professional.


Înscrierile la concursul de admitere în aceste instituții se fac la sediul Penitenciarului Spital Mioveni, Bulevardul Dacia, nr. 1, localitatea Mioveni, Tel. 0248260560.

Persoană de contact: purtător de cuvânt – subinspector de penitenciare Iuliana Florea, telefon: 0758.017.186, fax: 0248.260.143, e-mail: iulia.florea@anp.gov.ro.