A căzut cortina peste CineSat! Rămâne în urmă cinematograful dedicat atragerii tinerilor către cea de-a șaptea artă!

A căzut cortina peste a doua ediție a CineSat! Rămâne în urmă cinematograful dedicat  atragerii tinerilor către cea de-a șaptea artă!

Desfasurată în comuna Lerești, în perioada 8 – 13 august, cea de-a doua ediție a Festivalului de Film CineSat a oferit iubitorilor de film o călătorie de-a lungul a 36 de ani de cinematografie românească prin intermediul unui număr de 13 scurt şi lung metraje, având alături, ca invitaţi de onoare, numele mari ale cinematografiei românești.

În cadrul acestui eveniment de amploare, organizat de Consiliul Județean Argeș și corelat unui proiect mult mai amplu denumit Respect pentru Valorile Naționale au fost prezenți alături de iubitorii filmului românesc, artiști de excepție precum Dorel Vișan, Mircea Diaconu, Horațiu Mălăele, Dan Pița, Șerban Marinescu, Lucia Hossu Longin, Elisabeta Bostan, Mihai Constantinescu, Bogdan Ficeac etc.

Zi de zi, CineaSat a oferit publicului argeșean proiecții de film, multe dintre ele în aer liber, dar și întâlniri și discuții directe cu moștri sacrii ai cinematografiei româneștil. Această ediție a marcat, de asemenea, lansarea “CinemaDorit”, viitoarea secțiune a Festivalului CineSat, proiect care urmărește atragerea tinerilor în arta cinematografică printr-un concurs de filme de scurt metraj și de lung metraj, realizate de aceștia.

La Lerești, pasiunea pentru film trece dincolo de Cortina lăsată a CineSatului prin inaugurarea Cinematografului “Elisabeta Bostan”,  în sala Ateneului din Lereşti urmând să fie proiectate, la fiecare sfârșit de săptămână, pelicule valoroase din cinematografia românească, cu accent pe marile ecranizări ale romanelor și nuvelelor din literatura română, pe filme și documentare istorice de interes educațional, invitați fiind elevii și profesorii școlilor din zona Muscelului.

Sursa Foto: Mihail Oprescu | Adina Oprescu