A crescut din nou numărul amenzilor în Argeș

Perioada prin care trecem ne afectează pe toți în egală măsură, şi având în vedere recomandările specialiștilor, conform cărora pericolul reprezentat de un număr ridicat de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 nu este nici pe departe trecut, oamenii legii sunt în permanență pe teren, pentru siguranța noastră, a cetățenilor.

Astfel, în ultimele 24 de ore echipe mixte de control au acționat cu predilecție în Pitești, pentru a verifica dacă se aplică măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu COVID-19. 

În zona Găvana, echipe mixte de control au efectuat verificări în piețe, magazine de cartier, hypermarketuri, săli de jocuri de noroc și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii argeșeni au aplicate 65 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 13.000 de lei. 

CITEȘTE ȘI...225 milioane lei vechi - cel mai scump pacient la Spitalul COVID din Mioveni

Jandarmii argeșeni, la rândul lor, au aplicat două sancțiuni. Aceștia au dat o amenda de 500 lei și un avertisment pentru nepurtarea măștii de protecție în interiorul unui magazin.

De asemenea ITM Argeș a efectuat acțiuni de control pentru a verifica dacă se respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. 

Inspecția Muncii a verificat și respectarea prevederilor legale în ceea ce privește relațiile de muncă.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, au fost controlați 50 de agenți economici, fiind sancționate contravențional 11 societăți comerciale. 

În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 98.300 lei. De exemplu, pentru muncă fără forme legale au fost aplicate 3 amenzi (în total 60.000 lei) și o amendă pentru primirea la lucru a unei persoane cu contract de muncă suspendat (20.000 lei).

În domeniul sănătății și securității în muncă, au fost controlați 33 de agenți economici. 

Totodată un număr de 17 societăți au fost sancționate contravențional, aplicându-se amenzi în valoare totală de 12.000 lei (8.000 lei pentru lipsa instruirii suplimentare și 4000 lei pentru necomunicarea unui eveniment). 

Pentru alte deficiențe constatate, au fost dispuse 17 măsuri, cu termen de realizare, pentru intrarea în legalitate.

CITEȘTE ȘI...Accident la Micești! Tir răsturnat, șoferul a făcut atac de panică

Angajații ISU au verificat dacă se aplică prevederile Legii 55/2020, a stării de alertă. 

Aceștia au verificat 262 de persoane și 12 operatori economici și în urma neregulilor au fost date 13 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 4700 lei.

Și poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru limitarea efectelor vremii nefavorabile, prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 243 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 25 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.