A incendiat 2 mașini de lux! Prins după ADN-ul de pe o ţigară

În anul 2014, în Pitești, Mihai Cătălin Ştefan a incendiat două maşini de lux, un Mercedes ML şi un BMW seria 5.
Redactorii de la Adevărul scriu că bărbatul a fost prins recent prin Interpol, la Munchen. De mare ajutor a fost ADN-ul prelevat de pe o ţigară lăsată lângă maşinile incendiate.

CITEȘTE ȘI ... ACUM! PITEȘTENI REVOLTAȚI - AU RĂMAS FĂRĂ APĂ!

Piteșteanul a mai avut probleme cu legea, fiind cercetat pentru viol, agresiune și distrugere. Mai exact, acesta a tăiat cauciucurile la 9 maşini de lux şi şi-a bătut prietena de mai multe ori.

A înjunghiat-o şi a fugit

Potrivit anchetatorilor, în 2013 individul s-a dus acasă la fată, într-un cartier mărginaş al Piteştiului, a spart uşa, a luat-o cu forţa şi a dus-o la el în apartament, situat la un bloc distanţă. Acolo a înjunghiat-o şi a fugit. Totul din cauză că adolescenta în vârstă de 17 ani îl părăsise şi nu voia să se întoarcă la el. Din fericire, prietena sa a ajuns la timp la spital, rănile nefiind foarte grave. Timp de o noapte, autorul a stat fugit, iar a doua zi s-a predat la Poliţie. A fost eliberat ulterior, ca urmare a faptului că prietena sa şi-a retras plângerea. Când ea a plecat la muncă în Germania, Mihai Cătălin Ştefan a urmat-o. Problemele nu s-au încheiat însă nici acolo. Ştefan şi-a agresat din nou iubita, iar aceasta l-a reclamat pentru ameninţare şi agresiune. Şi cum în Germania se prelevează probe ADN pentru mai multe tipuri de infracţiuni, profilul lui Mihai Ştefan Cătălin a fost înregistrat în baza de date. Drept urmare, s-a decis o expertiză ADN. Profilul lui Ştefan a fost trimis la Bucureşti, iar investigatorii au descoperit că profilul său se suprapune cu un profil ADN prelevat de pe o ţigară lăsată lângă un Mercedes ML incendiat în noaptea de 24 spre 25 mai 2014. În fapt, era singura probă ADN rămasă, deoarece toate celelalte probe au fost afectate din cauza temperaturii din acea noapte şi pentru că au fost prelevate la mai multe ore după comiterea faptei.


Sursa Adevarul.ro