A început programul „Litoralul pentru toți”

Programul național „Litoralul pentru toți” reprezintă o oportunitate de neratat pentru turiștii care vor să își petreacă vacanța la malul Mării Negre în extrasezon, bucurându-se de toate beneficiile unui sejur în plină vară, dar la tarife semnificativ reduse pentru toate serviciile, de la cazare, până la distracție și mâncare.

Acest program este format din două etape, cea de primăvară, derulată anul acesta între 22 mai și 18 iunie, și cea de toamnă, care debutează la 1 septembrie și se termină în ultima zi a aceleiaşi luni. Anul acesta, prețurile la cazare în perioada de extrasezon sunt cu aproximativ 50% mai mici decât în lunile iulie și august, când plajele sunt mult prea agolmerate, iar hotelurile, pline ochi.

Turiștii care aleg să petreacă un sejur la malul mării în acest interval de timp nu doar că vor face economie la bani, ci se vor bucura și de liniștea plajelor aproape goale, scăpând de cozi, aglomerații și bătăliile infernale duse pentru obținerea unui loc decent de ancorare a... prosopului sau șezlongului.


 Oferte de la 66 lei pe zi camera dublă
În stațiunea Mamaia, pentru cazarea la un hotel de 2 stele veți scoate din buzunar aproximativ 157 de lei pe noapte pentru doi adulți, într-o cameră dublă, potrivit site-ului de specialitate LitoralulRomânesc.ro.
O noapte de cazare pentru doi adulți în Vama Veche costă aproximativ 130 de lei, la un hotel de 3 stele, oferta fiind prezentată de Hotel Jakuzzi, aflat la numai 150 de metri de plajă, după cum informează același site de rezervări online.
În stațiunea Neptun, o noapte de cazare la un hotel de 3 stele costă aproximativ 130 de lei pe noapte, pentru o cameră dublă în care se pot caza doi adulți, potrivit site-ului DirectBooking.ro.
La Saturn, două persoane plătesc pentru un sejur de 6 nopţi, cu mic dejun, 792 lei într-un hotel de 3 stele, iar în Venus ofertele pornesc de la 398 lei pentru cazare 6 nopţi pentru 2 persoane într-o unitate de 2 stele şi ajung la 1.990 lei pentru 5 nopţi cu all inclusive într-un hotel de 4 stele.


 Gratuităţi pentru copiii mici
Deși este o perioadă de extrasezon, ofertele hotelurilor variază, fiind foarte bogate și diversificate, reușind să satisfacă chiar și pe cei mai pretențioși turiști, ori oferind strictul necesar acolo unde este nevoie. Astfel, cu un buget redus, vă puteți face o vacanță de vis într-una dintre stațiunile litoralului românesc. Potrivit reprezentanților hotelurilor de pe litoral, pentru extrasezonul de primăvară din acest an sunt disponibile aproximativ 5.000 de locuri de cazare, iar copiii mai mici de 10 ani beneficiază, la majoritatea unităților de cazare, de gratuitate.