Strada nu este pistă de raliu! Inconștiența poate provoca tragedii!

UPDATE, 19 iunie:

Accidentul produs luni seara de către un tânăr, de 20 de ani, din Mioveni, s-a lăsat cu pagube care se ridică la zeci de mii de euro. Trei stâlpi electricitate, de înaltă tensiune, care susțineau o rețea prin care trec 20.000 kw au fost puși la pământ, după o întrecere între doi tineri șoferi.


”Deseori, adolescentii și tinerii în general, se manifestă prin acțiuni și gesturi care, mai târziu, se dovedesc a fi necugetate. Mai grav este faptul că acest comportamentul autodestructiv riscă să se agraveze până într-acolo încât să fie fatal. Sunt afirmații îngrijorătoare, triste, dar care, din păcate trebuie conștientizate de societate, dar în primul rând de tineri și de părinți.
Spun aceste lucruri, făcând referire la ultimul eveniment produs în orașul Mioveni, în urma căruia trei stâlpi electricitate, de înaltă tensiune, care susțineau o rețea prin care trec 20.000 kw au fost puși la pământ. Conform martorilor și din primele date ale anchetatorilor reiese că ar fi fost vorba de o întrecere între doi tineri șoferi. Nu pagubele, care se ridică la zeci de mii de euro reprezintă subiectul postării, ci faptul că un tânăr șofer inconștient este în spital și mai grav, faptul că stâlpii, în cădere, puteau ucide oameni. Cablurile electrice prin care treceau 20.000 kw, puteau carboniza instant orice persoană pe care o atingeau. Pagubele materiale nu au nicio importanță în fața tragediilor și a pierderilor umane. Imaginați-vă ce se putea întâmpla dacă un stâlp de câteva sute de kg, cu firele sub tensiunea a 20.000 de kw cădea pe unul dintre autobuzele care urcă spre porțile 8 și 9!
De cele mai multe ori, tinerii noștri confundă șoselele cu o pistă de racing, lucru ce sporește foarte mult nivelul de periculozitate în trafic. Încă o dată, atragem atenția nu doar tinerilor ci și părinților care, din dorința de a le asigura copiilor cele mai bune condiţii materiale, mașini puternice și alte beneficii, nu observă comportamentul lor, anturajul și alte elemente precum abandonul şcolar, consumul de tutun, alcool şi droguri, ori "inconştienţa" la volan.”, este mesajul primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu. 

UPDATE, ora 22:30

O parte din orașul Mioveni rămâne în beznă în urma avariei produse de către tânărul de 20 de ani.
De asemenea, este afectată o parte din Mărăcineni și depozitul de piese auto AILN de la Colibași (CKD).

Un tanar de 20 de ani, din Mioveni, care se deplasa pe strada 7 Septembrie pe sensul catre Uzina Dacia, pe fondul neadaptarii vitezei a pierdut controlul volanului si a intrat in coliziune cu un stalp de sustinere a retelei de energie electrica.
In urma impactului, stalpul a cazut, avariind alti 2 stalpi.

CITEȘTE ȘI ... (video) Părăsit de camarazi în munte - Un turist german, recuperat de salvamontiști

Conducatorul auto a iesit singur din masina. Este ranit aparent usor.

Foto Facebook