UPDATE! Decizia instanței în cazul tânărului mort și abandonat în stradă: dealerii rămân în arest!

UPDATE 16 MARTIE

Cei doi bărbați care i-au vândut droguri tânărului de 28 de ani care a murit în cursul zilei de duminică, după ce a fost aruncat în stradă de către prietenii lui, au fost arestați pentru 30 de zile. Este vorba despre un piteștean și un alt bărbat din Slatina.

UPDATE:

În urma audierilor de astăzi, doi bărbați, Chiriță Ionuț Costin din Slatina și un piteștean, ambii dealeri, au fost reținuți pentru 24 de ore.

 

În această dimineaţă, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Piteşti şi Slatina, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv și ucidere din culpă.
În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 1 kg. de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise.

În acest moment sunt audiația doi un bărbat și o femeie din Slatina, dar și o persoană din Pitești.

CITEȘTE ȘI ... (foto Accident grav la Maracineni) - 4 mașini făcute zob, 3 oameni la spital!

Unul dintre bărbații audiați este Chiriță Ionuț Costin, în vârstă de 28 de ani, din Slatina. Potrivit oamenilor legii, acesta este acuzat că i-ar fi vândut droguri tânărului piteștean găsit mort în stradă.

Potrivit presei din județul Olt, Chiriță Ionuț Costin a fost condamnat, la începutul acestui an, la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de trafic de droguri.

Gruparea era condusă de de Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”. Reţeaua de trafic cu droguri de risc a fost destructurată, în dimineaţa zilei de 6 iunie 2017, când au fost efectuate, de procurorii DIICOT Olt, împreună cu poliţiştii şi jandarmii, şase percheziţii domiciliare, la Slatina. Ionuţ Costin Chiriţă „apela” la situri specializate pentru aprovizionarea grupului cu substanţe psihoactive, atunci când „Atomenu” nu putea să le procure personal, de la Craiova.

CITEȘTE ȘI ... CNI va aloca bani pentru reabilitarea Stadionului „Nicolae Dobrin”

Procurorii DIICOT spun că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din municipiul Slatina, unde livrau comenzile încasând sume între 10 şi 25 de lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau produse cu materiale vegetale. Potrivit DIICOT, din luna februarie 2016, inculpaţii au comercializat peste 10 kilograme de droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei, către diverse persoane de pe raza județului Olt.

Potrivit deciziei luate de magistraţii Tribunalului Olt, au fost condamnaţi la închisoare cu executare următorii: Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării (3 ani şi 8 luni), Marius-Ionuţ Manda (2 ani şi 8 luni), Petrişor-Rareş Denghel (2 ani), Cezar-Bogdan Jumate (2 ani, 2 luni şi 20 de zile)şi Ilie-Leonard Lale, zis „Doc” sau „Leo”, brancardierul de la Morga Slatina (2 ani).

CITEȘTE ȘI ... MedLife a achiziţionat reţeaua de clinici Solomed din judeţul Argeş!

Pedepse cu suspendare au primit următorii: Claudiu-Silviu Manda (2 ani şi 2 luni),Ana Popescu, fostă Lilea, concubina lui „Atomenu” (2 ani şi 2 luni) şi Ionuţ Costin Chiriţă (1 an şi 10 luni). Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, putând fi contestată.


Conform comunicatului:
” În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul C. I. C. a  achiziționat on-line diverse substanțe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă. În continuare, suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau ”damiana” pe care îl stropea cu lichidul cumpărat în modul mai sus menționat, folosind o proporție de aprox. 10mg de lichid la 30 de grame de material vegetal.  Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal către diverși consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantități de de 0,25 grame de substanță, contra sumei de 25 de lei.
   La data de 11.03.2018,  4  tineri consumatori din municipiul Piteşti, s-au deplasat cu un autoturism  în municipiul Slatina  de unde au achiziţionat de la  suspectul C. I. C., 5 plicuri de substanţă vegetală psihoactivă, pentru suma totală de 50 lei. Pe drumul de întoarcere către Piteşti, aceştia au consumat întreaga cantitate de etnobotanice iar unul dintre ei a intrat în stare de somnolenţă, fără a fi conştient. În această stare, victima a fost coborâtă din autoturism şi aşezată pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat  pe strada Aleea Teilor din municipiul Piteşti, loc în care, la scurt timp, a fost găsită decedată.”


Citește aici povestea tânărul piteștean, lăsat să moară pe trotuar de pritenii săi!