Update: Bărbat atacat de urs! Autoritățile cer împușcarea animalului

UPDATE ORA 18:30

În urma incidentului, prefectul Emilian Dragnea a solicitat instituțiilor responsabile de gestionarea problemelor provocate de animalele sălbatice să întocmească documentația în vederea obținerii aprobării Ministerului Mediului pentru a fi recoltat (împușcat) exemplarul de urs.

„Pentru a preveni incidentele de acest gen, Instituția Prefectului-Județul Argeș va solicita administratorilor fondurilor cinegetice din județ să facă o analiză privind numărul exemplarelor de urs care pot ataca gospodării și, implicit, oameni și să înceapă imediat demersurile pentru relocare sau recoltare, în funcție de fiecare situație”, a transmis Instituția Prefectului.

Bărbatul rănit este angajat al unui ocol silvic privat din comuna Albeștii de Muscel. Pădurarul a fost operat de urgență la Spitalul Județean din Pitești iar, în acest moment, se află internat pentru recuperare la Secția de Chirurgie Plastică și Reparatorie.

UPDATE ORA 15:00

Rănile i-au fost curățate la Spitalul din Câmpulung, fiind transferat la Spitalul Județean din Pitești, acolo unde a fost operat de urgență, fiind în stare gravă.

Rămâne ca autoritățile să stabilească în ce circumstanțe a avut loc incidentul.

Reamintim că în decursul anilor, urșii au făcut pagube importante în județul Argeș. Zeci de animale au fost omorâte și mâncate. Mai mult, în ultima vreme, urșii coboară către sate din ce în ce mai des, având în vedere că în păduri nu mai este hrană.

 

Un pădurar de 57 de ani, din Rucăr, a fost atacat de un urs, în zona Brătioara din Berevoiești. Bărbatul participa la o acțiune de marcare a copacilor.

O ambulanță a ajuns la fața locului, iar victima a fost transportată la Spitalul din Câmpulung. De aici, omul a fost transferat la Spitalul Județean.
Potrivit medicilor, acesta a fost mușcat de posterior, de coapsă și de o gambă.

Revenim.

 

 

Foto descriptiv