ACUM! Armata americană în Argeș!

În acest moment, la Prefectura județului au mai ajuns mai mulți delegați militari, specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre.

Vizita are ca scop informarea, documentarea și promovarea parteneriatului strategic româno – american. Vor fi abordate aspecte referitoare la modul de organizare și funcționare al instituțiilor locale, cunoașterea contextului socio – economic din județul Argeș și vor fi purtate discuții tematice privind activitățile specifice ale instituțiilor participante.
La acestă întâlnire participă Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești, comandantul Garnizoanei Pitești si alți reprezentanți ai autorităților locale.


Reamintim că în această perioadă, în România, dar și pe teritoriile Ungariei și Bulgariei, se desfășoară exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17), planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie.

Exerciţiile militare sunt în desfăşurare în mai multe state europene, iar la acestea participă 25 de mii de militari din 20 de ţări.