VIDEO CUTREMURĂTOR! Copilul prăbuşit de pe acoperiş muncea să-şi cumpere haine de liceu!

UPDATE MARŢI ora 14.30

Sărăcia i-a împins pe cei doi fraţi din Muşăteşti să muncească cu ziua pe 50-60 de lei, chiar şi la munci grele şi periculoase. O spun chiar rudele apropiate ale copiilor, care confirmă că băieţii îşi ajutau părinţii cu bani. O spune mătuşa, clar şi răspicat, în vreme ce mama copiilor recunoaşte cu jumătate de gură.

Andrei, băiatul rănit ieri seara la Budeasa, provine dintr-o familie foarte săracă. Părinţii nu au serviciu. Trăiesc cu toţii din alocaţia băieţilor, de 90 lei pe lună, şi din ce mai câştigă cu ziua. Îi mai ajută bunica, o femeie ale cărei lacrimi de durere nu mai contenesc la gândul că nepotul ei drag se luptă pentru viaţa lui pe un pat de spital, departe de casă, printre străini. "E un băiat tare bun! Cuminte şi muncitor!" povesteşte bătrâna gâtuită de emoţie. (VEZI VIDEO IMPRESIONANT!)

În toamnă, băiatul urmează să meargă la liceu, fiind admis luna trecută la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” din Curtea de Argeş. Muncea ca să aibă bani să-şi ia şi el haine, să nu se facă de râs în faţa colegilor când merge la liceu.

Oamenii din sat spun că o parte din banii familiei se duc pe ţigări şi băutură: tatăl fumează de stinge, în vreme ce copiii lui muncesc în soare sau vânt, la o vârstă la care ar trebui să se bucure de adolescenţă, de prietenia cu fetele, de primele poveşti de dragoste, de tinereţe... (VIDEO! MĂTUŞA POVESTEŞTE CE VIAŢĂ GREA DUC COPIII!)

Mama spune că îi ştia pe băieţi plecaţi la muncă de la ora 6 dimineaţa (VIDEO! VEZI CE SPUNE MAMA COPIILOR!). 

Proprietarul casei la care copiii munceau pe brânci neagă (ce altceva ar putea face, când riscă dosar penal dacă se dovedeşte că a angajat la negru nişte copii!!!) că Andrei ar fi fost pe schelă. Spune că băiatul se juca cu... nişte iepuraşi pe lângă casă, când i-a căzut grinda în cap, în vreme ce fratele său s-ar fi aflat, vezi Doamne!, în casă la televizor. (VEZI MĂRTURIA AICI!)

Mama copilului, dar şi proprietarul casei unde a avut loc accidentul afirmă că starea băiatului ar fi bună, după cum li s-a comunicat de la spitalul din Bucureşti, unde este internat acum.

UPDATE MARŢI ora 13.00

ITM a deschis o ancheta pentru a stabili împrejurările în care copilul de 14 ani a ajuns în comă. Din informaţiile noastre, se pare că băiatul provine dintr-o familie amărâtă din Muşăteşti, fiind foarte posibil ca prezenţa sa şi a fratelui său la reparaţia acoperişului să fi fost o încercare a acestora de a mai câştiga un ban. 

Între timp, bărbatul de 48 de ani, de asemenea rănit în accidentul de muncă, a fost şi el transferat la Bucureşti, cu fractură severă de şold. 

UPDATE MARŢI ora 11.00 

Veştile privind starea de sănătate a copilului căzut ieri de la aproximativ 5 m înălţime nu sunt deloc bune. Conform ultimelor informaţii, băiatul în vârstă de 14 ani este în comă, fiind internat încă de azi-noapte în stare gravă la Spitalul Bagdasar din Capitală.

Totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă. Adolescentul împreună cu un bărbat de 48 de ani, din Muşăteşti, lucrau la acoperişul unei case din Budeasa. Bărbatul venise la Budeasa împreună cu doi fraţi, de 14 respectiv 17 ani, vecini de-ai săi. După ce acesta s-a apucat de treabă, a manevrat greșit o grindă de fixare pe acoperiș, iar acesta s-a dezechilibrat și a căzut de la aproximativ 5 metri. În cădere, grinda l-a lovit în cap pe băiatul mai mic, lovitura fiind extrem de puternică. 

Ancheta este în desfăşurare, existând suspiciunea că minorii au fost folosiţi la munca de construcţii, fără a fi respectate cele mai elementare reguli de protecţie, cu atât mai mult cu cât proprietarul casei susţine că aceştia se aflau a treia oară la el în curte.

Deşi proprietarul spune că minorul se afla jos în momentul în care grinda l-a lovit, medicii îl contrazic, afirmând că adolescentul prezintă urme clare de traumatisme prin cădere.

Pe de altă parte, medicii iau în calcul şi transferul bărbatului de 48 de ani la un spital din Bucureşti, acesta având o severă fractură de şold.

Citiți și...UPDATE! Agresorul sexual din strand a fost bagat dupa gratii

UPDATE

Deși inițial s-a anunțat că ar fi vorba despre doi bărbați care au căzut de pe schelă, în cele din urmă este vorba despre un adult și un copil, în vârstă de 14 ani. Bărbatul a fost dus la Spitalul Județean . Copilul a fost dus la Pediatrie, după care a fost trimis de urgență cu o ambulanță la un spital din București, fiind politraumatizat.

Cu puțin timp în urmă, doi bărbați din Valea Mărului, Budeasa, au căzut de pe o schela, de la o întâltime de 4 metri.  

Medicii se îndreaptă acum la fata locului pentru a le acordă primul ajutor. 

Din primele informații, barbatii sunt conștienti.