ACUM! BOMBĂ! SORIN GRINDEANU: S-a decis ABROGAREA OUG!

UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu a susţinut o conferinţă de presă în care a declarat că s-a decis ABROGAREA OUG! 

Premierul a precizat că a ascultat multe opinii venind din partea colegilor de partid, colegi politicieni, a auzit opinii de la oameni simpli, dar și vocea străzii.
 
“Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Este ultima mea dorință de a se ajuge la așa ceva. În același timp, tot ceea ce însemană deciziile luate de Curtea Constituțională trebuie să își găseasă transpunrea în mod legal. Toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru toți cetățenii României”, a declarat premierul.
 
Sorin Grindeanu  a anunțat că mâine va face în regim de urgență o ședință pentru abrogarea OUG.
 
Decizia mea ca prim-ministru în ceea ce înseamnă dezbaterea din aceste zile. -Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România, România nu poate fi ruptă în două. Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva. -Tot ceea ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp și nu au fost puse în practică e normal ca în cel mai scurt timp să-și găsească transpunerea în cadrul legal. Orice deceizie a CCR este obligatorie pentru toată lumea, pentru toți cetățenii României -Am urmărit cu atenție tot ce s-a întâmplat în toată țara, toate pozițiile, unele corecte altele care nu aveau nimic de a face cu realitatea. Pe de altă parte membri și susținătorii noștri ne-au cerut să continuăm acest demers. – Ca și prim ministru: mâine vom face în regim de rugență o ședință de urgență la Guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe. Vom găsi calea legală ca să nu intre în dezbatere această ordonanță
 
 S-a creat multă confuzie, multe distorsiuni, care nu au legătură cu ceea ce s-a adoptat. Ministerul Justiției și ministrul Justiției își asumă consecințele. – – Doresc în continuare să punem în practică programul de guvernare pentru care am fost votați.

Acesta confirmă astfel declaraţiile date cu puţin timp în urmă de C.P. Tăriceanu ”Am luat această decizie, să retragem ordonanța, să o abrogăm, deoarece nu avem nimic de ascuns”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Premierul Sorin Grindeanu va face în această seară declarații după ce președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că este de acord cu abrogarea OUG 13, dacă premierul acceptă.