ACUM! Directorul general al Agenției de Energie Nucleară – in vizită la ICN Mioveni!

Recenta decizie a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică de a invita țara noastră să devină menbru cu drepturi deplină a Agenției de Energie Nucleară, precum și la Banca de Date a Agenției, a continuat cu o vizită, de trei zile, in România, a directorului general NEA.

Astăzi, directorul general al Agenției de Energie Nucleară – NEA, William D Magwood IV, a făcut o vizită la ICN Mioveni, in același timp vizitănd și linia de ansamblare din cadrul fabricii de combustibil nuclear.

CLICK AICI!!! Vezi video din conferință!

La discuțiile purtate in cadrul intâlnirii, au participat și consilierul onorific al primului ministru, Serban Valeca, rectorul UPIT – Dumitru Chirleșean, directorul general SNN – Cosmin Ghiță, președintele Agenției Nucleare- Horia Grama, precum și tineri angajați in institut, masteranzi la UPIT, la specializarea Materiale și Tehnologii Nucleare.

Concluzia discuțiilor a fost că există numeroase planuri de cooperare intre ICN și NEA, domnul Magwood apreciind activitarea cercetătorilor români și preocuparea acestora pentru securitatea națională.