UPDATE: Lucrătorii Distribuție Oltenia înjurați ca la ușa cortului!

UPDATE 13:40

Acțiunea de control, în colaborare cu reprezentanții din cadrul Direcție Energie Oltenia, s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi combaterii furturilor de energie electrică.
Astfel, au fost identificate mai multe locuințe care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică printr-o instalaţie clandestină şi improvizată ce alimenta instalaţia de utilizare.
Au înaintate 4 dosare pentru furt de curent, iar o persoană a fost amendată cu suma de 500 de lei deoarece a adus cuvinte jignitoare și gesturi obscene asupra reprezentanților distribuitorului de energie electrică.


”În urma verificărilor efectuate la faţa locului, jandarmii au procedat la întocmirea documentelor de constatare conform normelor de procedură penală şi a prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.
Au rezultat 4 dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial (Secţiei de Poliţie Bascov și Secția de Poliție Curtea de Argeș) în vederea continuării cercetărilor. Totodată, o persoană a fost sancţionată de către jandarmi potrivit art. 2, pct. 1 (săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice) din legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, valoarea amenzii fiind de 500 lei.
 De asemenea, reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate.”,
se arată în comunicat.

NEWS 09:30

Reprezentanţi ai Distribuţie Oltenia și echipe ale jandarmilor descind, in aceste momente, în mai multe localitati din judet pentru a prinde hoţii de energie.

Perchezitiile cu mascati au loc la Bascov, Merişani şi Băiculeşti. Aceste acţiuni comune sunt frecvente. Sunt in vizorul anchetatorilor gosopodăriile conectate ilegal la reţeaua de curent electric.

CITEȘTE ȘI ... Incendiu la o firmă din Pitești!

Din nefericire, de cele mai multe ori, la scurt timp după ce operaţiunea oamenilor legii şi a reprezentanţilor firmei de furnizare a energiei electrice se încheie, cetăţenii se racordează din nou şi fac tot felul de improvizaţii la reţeaua operatorului de distribuţie.

Revenim cu rezultatele actiunii la finalul acesteia!

 

Sursa foto Jandarmeria Argeș