Percheziţii de amploare în Argeş şi Prahova!

Percheziţii de amploare în Argeş şi Prahova! DIICOT a acționat împreună cu poliția britanică Brigada Specială Zephir

40 de persoane din Argeș și Prahova sunt suspecte în acest caz. Totodată, s-au emis 20 de mandate de aducere la audieri, iar 8 persoane au fost reținute.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate pe raza județelor Prahova și Argeș s-au efectuat 18 percheziții domiciliare și au fost indisponibilizate 5 autoturisme, 9.300 de lire sterline, 5.700 de euro, 52 de kilograme de materie vegetală ce pare a fi tutun, 200 de pachete de țigarete netimbrate, telefoane mobile, sisteme informatice, precum și documente de identitate false și acte financiar - bancare.


Din investigațiile efectuate a rezultat că inculpații au racolat mai multe tinere, cărora le-au asigurat transportul (rezervarea și cumpărarea biletelor de transport), cazarea, promovarea anunţurilor pe site-urile de profil matrimonial și asigurarea protecției fizice, în vederea practicării prostitutiei pe teritoriul Marii Britanii, sumele de bani obținute de tinere din aceasta activitate fiind împarțite cu membrii grupului infracțional organizat.

S-a reținut că activitatea grupării era coordonată de către Bălan Mircea Costin. Acesta închiria apartamente în diferite locații din localitățile Portsmouth, Southamptom, Norwich, Cambridge, Oxford, Ilford, Playmouth, Exeter, Londra — Marea Britanie și Cardiff — Țara Galilor, în care tinerele racolate practicau prostituția. Lunar, aceste apartamente erau schimbate pentru a nu fi depistați de autoritățile judiciare.

Membrii grupării s-au înțeles de la început cu tinerele, care au avut cunoștință de activitatea infracțională pe care o vor desfășura în Marea Britanie, să le dea acestora un procent de 50% din sumele de bani obținute de ele prin practicarea prostituției. Inculpații s-au ocupat și cu postarea de anunțuri pe site-uri de profil matrimonial, în vederea atragerii de clienți pentru fete, în vederea întreținerii de relații sexuale în locațiile închiriate de ei.

În locațiile închiriate, protecția tinerelor era asigurată de către inculpatul Sandar Cristian. Acesta, primea un venit lunar și trebuia să răspundă la telefoanele postate pe site-urile de profil, să dea relații cu privire la aspectul fetelor, la activitățile sexuale pe care acestea le prestează, tarife practicate și zona în care desfășoară activitatea. În situația în care tinerele erau solicitate la hotel sau domiciliul clientului, acestea se deplasau cu autoturismele membrilor grupării.