Percheziții în Argeș și Vâlcea! Ce au confiscat polițiștii?

În acestă dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au efectuat 4 percheziții domiciliare în județul Argeș și Vâlcea, în cadrul unui dosar penal în care două persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. În Argeș, polițiști au intervenit în Costești și Miroși.

Prejudiciul este de peste 500.000 de lei, societățiile având ca obiect de activitate colectarea și comercializarea de deșeurilor neferoase.

La percheziții, polițiștii au confiscat 5 kg de aur, documente contabile și 5.500 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 — 2015, cei în cauză, în calitate de administratori, ar fi înregistrat, în mod fictiv, în evidențele contabile, achiziții de bunuri, deducându-și, în mod ilegal, impozitele față de bugetul de stat. Obiectul de activitate al societăților este colectarea și comercializarea de deșeurilor neferoase.

La activități au participat și luptătorii ai Serviciului de Acțiuni Speciale, polițiștii Biroului de Investigații Criminale și specialist criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Cercetările continuă.