(video) Rețineri după percheziții! Au primit încă 30 de zile

UPDATE:

4 dintre cei 5 barbati retinuti in urma perchezitiilor, ce au avut loc, ieri, in trei localitati din Arges, raman in arest pentru 30 de zile.

 

UPDATE:

5 tineri au fost retinuti de politistii din Arges noaptea trecuta dupa audieri maraton care au durat toata ziua de ieri. Ei sunt acuzati de furturi din case si de la firme din cel putin doua judete. In numai cateva luni ar fi furat bani si bunuri de cel putin 130.000 de lei. 

Acestia sunt cei cinci barbati din Arges pentru care s-au emis mandate de retinere. Ei au petrecut noaptea in arest dupa ce ieri casele lor au fost percheziţionate. Sunt suspectati că ar fi comis mai multe spargeri în judeţele Argeş şi Dîmboviţa. Prejudiciul produs de indivizi se ridică la minim 130.000 lei. In urma perchezitiilor s-au ridicat bani si diverse bunuri provenite din furt, dar si altele cumparate cu banii obtinuti dupa cele-ar fi vandut pe cele furate. 

Cei retinuti au varste cuprinse intre 23 si 36 de ani si pentru ei hotia e un mod de viata. Din asta traiesc.


Sub pretextul ca statul nu le ofera locuri de munca sunt in stare sa faca orice ca sa traiasca bine. Prinsi de politisti, au trecut la amenintari.

Din 10 audiati, 5 au ramas in arest. Ei vor fi dusi astazi in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

 

UPDATE:   Cinci din cei zece bărbați duși la audieri în urma perchezițiilor din cele trei localități argeșene, au fost reținuți preventiv. Potrivit anchetatorilor, niciunul dintre cei care vor sta 24 de ore în arest nu au legătură cu hoții care au dat spargerile la Leordeni.

UPDATE:

Polițiștii încearcă să afle dacă printre cele zece persoane care vor fi duse la audieri se numără și hoții care au dat spargeri la Leordeni. Reamintim că într-o singură noapte, doi hoți au dat 5 spargeri. S-a pătrus prin efracție în primărie, în dispensar, într-un notariat, într-un magazin și in sediul unei firme. De asemenea, în urmă cu două luni, o familie a fost amenințată cu moartea în propria locuință de către doi hoți care, ca și în cazul celor 5 spargeri, nu căutau bunuri de valoare, ci doar bani.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR efectuează 9 percheziţii domiciliare în Argeș, la locuințele unor persoane bănuite de furturi din locuințe și societăți comerciale. Percheziţiile se desfășoară în Piteşti, Călineşti şi Topoloveni. 
Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2017 - până în prezent, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în locuințe și societăți comerciale situate pe raza județelor Argeș și Dâmbovița, de unde ar fi sustras diverse bunuri.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Prejudiciul este estimat la aproximativ 130.000 de lei. De asemenea, 10 persoane vor fi conduse la sediul Serviciului Investigații Criminale Argeș pentru audieri.

La această acțiune au fost prezenți și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.