UPDATE: Percheziții în Argeș și alte două județe!

UPDATE:  5 persoane vor fi duse la audieri. În urma percheziţiilor, vor fi  ridicate documente de evidență contabilă, în vederea probării activităţii infracţionale.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii  din Călărași și cei de la Direcția Operaţiuni Speciale au făcut ieri 43 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi spălare de bani. Ofiţerii au ridicat aproximativ 15.000 de euro și au instituit măsuri asiguratorii de aproximativ 14.000.000 de lei.

În această dimineață, polițiștii din Olt au efectuat 9 de percheziții domiciliare în județele Olt, Vâlcea și Argeș.
Se pare că este vorba despre persoane bănuite de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 2.400.000 de lei.

”De asemenea, 5 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

În fapt, acestea sunt bănuite că, în perioada 2011 – 2016, în calitate de administratori a două societăți comerciale din domeniul construcțiilor, cu sediul în municipiul Slatina și în orașul Scornicești, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive.

În activitatea infracțională, aceștia s-ar fi folosit de 20 de firme de tip fantomă, creând un circuit tip suveică, și nu ar fi evidențiat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a T.V.A. și a impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat  prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.400.000 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit.”, se arată în comunicatul emis Poliția Română.

 

Sursa:Realitatea.net