UPDATE: PATRONII RESTAURANTULUI ,,LA CETATE” AU FOST REȚINUȚI!

UPDATE: Cei doi patroni împreună cu colaboratorul lor au rimit sentinţa de arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile!

UPDATE: Patronii de la restaurantul ,,La Cetate” au fost reținuți împreună cu un colaborator de al lor. Alin Iacob, în vârstă de 41 de ani, din Ștefănești, este unul dintre cei trei care au ajuns cu mandat la audieri, el fiind primul reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. De asemenea, cei doi frați, din Ștefănești, patroni ai restaurantului „ La Cetate”, Dobrinescu Leonard, în vârstă de 48 de ani, și Dobrinescu Marius, în vârstă de 46 de ani, au  fost reținuți. 

Comunicat IPJ Argeș

Trei persoane au fost reţinute şi aproape 167.000 de lei şi 27.000 de euro au fost ridicaţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în urma percheziţiilor efectuate în data de 19 decembrie a.c.

În urma celor 7 percheziţii domiciliare efectuate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au ridicat în vederea continuării cercetărilor documente contabile cu valoare probatorie.

Totodată au fost ridicate în vederea aplicării sechestrului asigurător 166.890 de lei şi 26.280 euro.

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 48 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în data de 20 decembrie a.c., să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că, luni, 19 decembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea

Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, împreună cu luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, au efectuat 7 percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din judeţele Argeş.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2007 - 2010, administratorii unei societăţi comerciale din Ştefăneşti, cu ocazia construirii unor imobile, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive reprezentând prestări de servicii şi achiziţii de materiale de construcţii, în valoare de 2.000.000 lei.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de 800.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

În acest moment, la Ștefănești se efectuează 7 percheziții domiciliare la sediile unor firme bănuite de evaziune fiscală.

Printre acestea se numără și restaurantul La Cetate din Ștefănești. Polițiștii vorbesc de un prejudiciu de800.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. Patru persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.
Conform comunicatului emis de poliștii din Argeș ”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2007 - 2010, administratorii unei societăţi comerciale din Ştefăneşti, judeţul Argeş, cu ocazia construirii unor imobile, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive reprezentând prestări de servicii şi achiziții de materiale de construcţii, în valoare de 2.000.000 lei”