ACUM! Polițiștii prezintă situația primelor 6 luni din 2017!

În acest moment, la sediul Inspectoratului de Poliție al județului Argeș, reprezentanții IPJ prezintă bilantul primelor șase luni ale acestuia an.
Conform acestora, Argeșul se luptă cu vitezomanii, fiind principala cauză a provocării accidentelor. În clasament, urmează traversarea neregulamntară a pietonilor, neacordarea de prioritate și abaterile săvârșite de bicicliști.

VIDEO
Conform datelor statistice, cele mai multe accidente s-au petrecut în zilele de joi, iar cele mai puține în zilele de marți.
În primele șase luni ale anului au fost instituite măsuri de sechestru a mai multor bunuri, în valoare de peste 8 milioane lei și au fost recuperate sume de bani în valoare de peste un milion de lei.

VIDEO

Activităţile desfăşurate de structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş în primul semestru al anului 2017 au vizat:
Creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală si siguranţa rutieră
Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, destructurarea grupurilor/grupărilor infracţionale
Asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene
Asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare şi informaţionale necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a I.P.J. Argeş

Pe linia gruparilor infracţionale au fost continuate activitatile de identificare a grupărilor nestructurate, care pot genera conflicte stradale, documentarea activităţii infracţionale a acestora, cercetarea membrilor şi destrămarea lor.
Astfel, în primele 6 luni ale anului 2017, a fost destructurată o grupare infracţională formată din 20 de membri cercetaţi într-un dosar penal instrumentat de Poliţia Municipiului Curtea de Arges. Împotriva membrilor grupării au fost dispuse măsuri preventive pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism si spalare de bani.

VIDEO
În acest caz, în urma celor 32 de percheziţii domiciliare efectuate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii unor măsuri asiguratorii 27 de autoturisme, 181.000 de lei, peste 51.000 de euro, peste 2000 de lire sterline şi 1000 de franci elveţieni, aproximativ 270 de grame de bijuterii precum și alte bunuri.

VIDEO

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor la regimul silvic, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au desfășurat 553 de controale și au verificat 119 obiective și 1609 mijloace de transport. Totodată aceștia au intervenit la 107 apeluri primite prin SNUAU 112, privind tranporturi de material lemnos, dintre care doar 27% au fost confirmate.

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung au efectuat 51 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori și complicitate la furt de arbori, in urma carora au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii unor măsuri asiguratorii 3 autoutilitare, 29 de atelaje hipo, 54 de motoferăstraie, 11.500 de lei, 3.500 de euro, cantitatea de 40 mc lemn în valoare de aproximativ 14.800 de lei și 9 mc cherestea în valoare de aproximativ 6.300 de lei.