ACUM! S-a publicat lista cu banii PNDL! Cat au primit localitatile din Argeș...
pndl.pdf(408.17) Download  

Cea mai asteptata veste a momentului pentru autoritățile publice locale, dar și pentru agenții economici din sfera serviciilor în construcții și conexe a venit acum câteva minute!

Pe site-ul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost făcută publică lista investitiilor si sumele alocate acestora pentru finantarea Programului National de Dezvoltare Locala.

Cu alte cuvinte, s-au aprobat, în sfârșit banii pentru investiții aflați în gestiunea ministrului Sevil Shhaideh. Conform listei, Argeșul va primi 747.576.988,07 lei noi, bani care se vor reflecta în investițiile autorităților locale din următorii trei ani.

Suma obtinuta de judetul Arges este dublă decât cea aferentă sesiunii PNDL 1.

Vă reaminim că primăriile din județul Argeș, dar și Consiliul Județean au aplicat cu proiecte, iar parte din acestea au fost acum acceptate pentru finanțare.

Urmează etapa în care primarii vor merge cu documentația tehnică, vor semna contractele și vor începe procedurile de licitare a lucrărilor.

Banii din Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL)  sunt considerați o uriașă gură de aer pentru deblocarea pieței înghețate a construcțiilor.

Din cele 151 de proiecte aprobate pentru judetul nostru, 9 sunt ale Consiliului Judetean si vizeaza lucrari de infrastructura la drumuri si poduri din Arges, dar si lucrari de reabilitate ale Spitalului Judetean.

De asemenea, Primaria Pitesti a fost prinsa in lista cu 4 proiecte, toate axate pe lucrări de consolidare si/sau reabilitare a unor unitati scolare din municipiul resedinta de judet.

Mioveniul a obținut bani pentru finantarea constructiei Spitalului orasanesc (93678096,00 lei), constructia unui nou corp pentru una dintre gradinite (1859495,28 lei) si reabilitarea termica a unor clădiri (4469644,87 lei).

În jurul Piteștiului, Bradu si Bascov au alocate sume de 2181936,57 lei /comuna pentru înființarea unor creșe, Albota s-a încadrat cu doua proiecte (respectiv asfaltare drumuri locale – 6187526,00 lei si renovare scoala – 3067623, 00 lei), Oarja are tot două finantări acceptate (alimentare cu apa – 7319440,00 lei si constructie pod – 483565,00 lei), Babana urmeaza sa investeasca in modernizarea unor drumuri comunale (3705784,00 lei), in vreme ce Mosoaia a prins la finantare un proiect de demolare si constructie pod in valoare estimata de 2380901,27 lei.

Camionul depunerii de proiecte si anume primarul din Micești, Dumitru Voicu (17 proiecte depuse) a reușit să obțină finanțare pentru 7 din acestea,  însumand peste 9,5 milioane lei noi.

În documentul PDF atașat, găsiți detalii despre fiecare localitate si fiecare proiect aprobat. De asemenea, aceasta poate fi studiată accesând AICI!

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, stabileşte cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanţă naţională, care susţin dezvoltarea regională prin realizarea unor lucrări de alimentări cu apă, canalizări, infrastructură rutieră, grădinițe, școli și unități sanitare.