ACUM! Îmbulzeală pentru ajutoarele alimentare!

În aceste momente, în Piaţa Smârdan din Piteşti, oamenii se calcă efectiv în picioare la coadă pentru alimente gratuite asigurate de UE, deşi distribuţia acestora se face după un anumit grafic, conform programărilor.
Reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Pitești au primit stocul de ajutoare alimentare ce trebuiau date, de fapt, anul trecut. Întârzierea a fost acuzată de contestaţiile pe bandă rulantă la licitaţia pentru distribuirea alimentelor, însă, după cum susține directorul Sorin Iancu, din această săptămână toți piteștenii înscriși pe liste, în număr de 10.200, vor putea intra în posesia alimentelor de la UE.

Sorin Iancu, directorul DAS din cadrul Primăriei Pitești, a organizat distribuirea alimentelor în Piața Smârdan, la etajul doi, pe cele două intrări, în ordine alfabetică.
Astfel, la intrarea A sunt aşteptate persoanele cu numele de familie de la A până la L, iar la intrarea B persoanele cu numele de familie de la L-la Z.
Programul după care se vor distribui ajutoarele alimentare va fi următorul: de luni până miercuri începând cu orele 8.30 până la orele 16.00, joi între 8.30 și 18.00, iar vineri de la 8.30 până la 13.00.
Programul va fi prelungit până la epuizarea stocului de alimente, a mai susținut directorul Iancu.

Cei 10.200 de piteșteni care sunt înscriși pe lista cu ajutoare alimentare fac parte din următoarele categorii: șomeri, indemnizaţi sau neindemnizaţi, înscriși pe listele AJOFM, persoane cu handicap adulți și copii care nu sunt instituționalizați, pensionarii sociali, pensionarii care au un venit de 450 de lei pe lună, beneficiari care provin din familiile revoluționarilor. Chiar dacă un piteștean aparține mai multor categorii de pe listele depuse la primărie, acesta nu va primi decât o singură dată ajutorul alimentar, ne-a declarat Sorin Iancu.
Fiecare beneficiar va primi un pachet care cuprinde: 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de mălai, 2 pungi de paste făinoase, paste de tomate 2 conserve de câte 800 gr fiecare, 2 conserve din carne de vită, 2 conserve de pateu, 2 kg de orez precum și un kg de fasole.