ACUM! Sorin Grindeanu- Declarații despre adoptarea ordonanței

ACUM! Sorin Grindeanu- Declarații despre adoptarea ordonanței

 Premierul Sorin Grindeanu a dat explicații cu referire la ce s-a întâmplat la şedinţa în care s-a adoptat celebra Ordonanţă care a scos sute de mii de oameni în stradă. 

"Am avut un program extrem de încărcat. Când am lucrat la buget, şedinţele se duceau târziu în noapte. Pe la 8 seara am primit avizul de la CSAT pe buget. Se poate dovedi. Nu în miez de noapte. Şedinţa s-a terminat la 9 şi ceva când au coborât la conferinţă cei doi colegi ai mei.I-am cerut ministrului Justiţiei să vină cu o poziţie clară şi rapidă. Lumea ieşea în stradă fără ca noi să facem nimic. Eu nu am auzit de amnistie mascată. În urma dezbaterii publice e şi mai restrictivă această lege. Cine a spus că nu se recuperează prejudiciile? Se vor recupera. Ministrul Justiţiei a încercat să detensioneze situaţia şi a venit cu această propunere.”, a spus Grindeanu.

Acesta a explicat și de ce era urgentă ordonanţa cu scandal.

"Nu am încălcat legea cu nimic. Nici eu şi nici ministrul Justiţiei. Am respectat toate procedurile. Acum câteva luni s-a mai adoptat o ordonanţă fără avize CSM şi altele. Totul în 24 de ore. Nu se dezincriminează abuzul în serviciu. Nu am probleme de acest tip. Sunt foarte multe lucruri care nu au legătură cu realitatea.  Urgenţa stă în ce am spus mai devreme. Dacă cineva e condamnat pe un articol de care a spus Curtea că e neconstituţional ce facem? Aici e urgenţa. Oameni care mor cu dreptatea în braţe. Unele articole nu sunt în regulă. A mai fost şi altceva suplimentar pe ordinea de zi nu doar aceste Ordonanţe. Urgenţa a fost explicată de Ministrul Justiţiei. ", a adăugat Grindeanu.

sursa: stiripesurse.ro