(video) Forțele de intervenție se adună! Vor urca în munte după cuplul dispărut!

UPDATE ORA 15:45

Cuplul de turiști a fost găsit. Cei doi gălățeni erau campanți pe traseul montan cuprins intre Valea lui Coman și Leota. Nu aveau semnal telefonic. Sunt in afara oricărui pericol.

UPDATE ORA 14:00

Grupurile de salvatori adunate la Stoenesti (vezi foto) se mobilizează pentru urcarea în munții. Vremea nu ajuta deloc la derularea operatiunii.

Vezi video AICI.

UPDATE ORA 12:30

Până la această oră, pentru căutarea turiștilor s-au mobilizat două echipaje de la jandarmi, din Dâmbovicioara și Câmpulung, dar și polițiști. Li se alătură și echipele Salvamont.

Vezi video AICI.

Doi turiști plecați de acum două zile pe un traseu montan în zona Leota, nu mai pot fi contactați.

Este vorba despre un bărbat de 37 de ani și prietena lui de 38 de ani, ambii din Galați, care nu mai sunt de găsit. Ce se cunoaște este că au plecat duminică si aveau ca destinație Vf. Omu, pe traseul Crucea Albastră. Nu au ajuns, dar nici nu au mai răspuns la telefoanele date de familie. Tatăl băiatului a cerut disperat ajutorul salvatorilor montani, anunțând că nu mai poate lua legătura cu ei. Cei doi erau îmbrăcați în haine de culoare albastră.

La acest moment, au fost organizate echipe de căutare de la Jandarmeria Montană și Poliție, iar - în cazul în care turiștii sunt răniți - va fi nevoie și de intervenția salvamontiștilor.

Revenim cu detalii.

CITITI SI...  170 de oi trăznite în Muntii Leaota! Invazia urșilor și haitelor de lupi este iminentă!