Acuzaţii grave după uciderea omului de afaceri Cătălin Plăiaşu: „Mafia ţigănească este condusă de grei din Poliţia Argeş”

Săptămâna trecută, omul de afaceri Cătălin Plăiaşu din Curtea de Argeş a murit, după ce a stat în comă o săptămână, fiind bătut crunt de doi frați. În urma lui rămâne o fiică orfană, după ce în urmă cu câțiva ani mama ei a murit de o boală chinuitoare. Tânăra trebuia să susțină zilele trecute examenele de la bacalaureat.


Cătălin Plăiaşu intervenise să aplaneze un scandal în trafic, la Merişani. Doi frați din Malu Vânăt, Mihai şi Leonard Tudorici, cunoscuți pentru astfel de fapte, au șicanat un alt șofer, iar omul de afaceri a intervenit să aplaneze conflictul. Șoferul șicanat a fugit atunci când a văzut că Plăiașu este bătut crunt. Medicii au fost încă de la început extrem de rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire, fiind în comă de gradul IV. Cei doi agresori de etnie romă sunt din Merișani și în ziua fatidică intimidau şoferii care tranzitau comuna Merişani, circulând cu un BMW X5. 


Această întâmplare a şocat şi a revoltat deopotrivă opinia publică, mai ales că agresorii erau cunoscuţi ca fiind extrem de periculoşi, având antecedente în ceea ce priveşte violenţele. De altfel, însuşi primarul comunei Merişani declara că aceiaşi indivizi au ameninţat cu sabia o familie din localitate şi au rănit un băiat, fiind implicaţi şi în alte conflicte şi agresiuni. Şi, deşi erau cunoscuţi ca nişte cai breji, cei doi tineri îşi făceau de cap nestingheriţi de către oamenii legii. 


O reacţie extrem de virulentă pornită pe fondul acestei tragedii a avut-o consilierul local PNL Narcis Sofianu, care într-o declaraţie publică aduce grave acuzaţii unor şefi din Poliţia Argeş, declarând că o parte din ei protejează clanurile de romi certate cu legea. 


„Cineva trebuie să-i tragă de mânecă pe poliţiştii mânjiţi!”
În urmă cu aproximativ doi ani, centrul comunei Bascov a fost un adevărat teatru de război, două tabere de rromi încăierându-se nestingherite chiar în faţa Poliţiei, aceasta fiind dovada clară a respectului şi a fricii pe care aceşti indivizi le au faţă de autorităţi. De această dată, în aceeaşi zonă, Cătălin Plăiaşu şi-a pierdut viaţa după ce a sărit în apărarea altui şofer pe care cei doi rromi criminali îl şicanau în trafic. Pentru că nu crede în coincidenţe, Narcis Sofianu este de părere că trebuie făcut ceva şi acuză grei din poliţie că îi ţine în braţe pe rromi. „Eu am sperat sa fie niște schimbări când am văzut că avem un comandant care nu este din judeţul Argeș. Am crezut că o să-i tragă de mână pe polițiștii mânjiți. Nu am văzut nicio reacție din partea IPJ Argeș. Sper ca din 2020 să scăpăm de infractorii îmbrăcați în haine de poliţist! Nu ar trebui să uităm numele lui Cătălin Plăiașu. Fac un apel public către conducerea Poliției Argeș să le comunice tuturor polițiștilor aflați în relații de rudenie creștinească și de afaceri cu haiducii din zona Merișani și Băiculești să vină cu o coroană de flori. Nu există o mafie țigănească, este o mafie coordonată de nume grele din Poliția Argeș. Domnilor din Poliție, care ne pun viețile în pericol, le comunic că poate exista o reacție din partea societății civile. Polițiștii să-i învețe pe cei cu care s-au încuscrit și pe care i-au nășit să nu se mai bată în stradă”, a declarat liberalul Narcis Sofianu. 


Anchetă la IPJ Argeş
În urma acuzaţiilor grele pe care le-a aruncat la adresa unor poliţişti de la IPJ Argeş, am stat de vorbă cu cel care conduce instituţia la acest moment, inspectorul-şef Tudorel Pieleanu. „Nu am cunoştinţă de astfel de situaţii, dar în urma acestor declaraţii ne vom autosesiza. Vom demara verificări pentru a vedea cum stau lucrurile, pentru că acuzaţiile sunt grave. Dacă se vor confirma, vom lua măsurile care se impun. Momentan,  atât pot să vă spun, pentru că nu avem mai multe elemente”, ne-a declarat comandantul Poliţiei Argeş - Tudorel Pieleanu. 

 

 

 


Sursa: Săptămânalul Ancheta