ADIO TERASE ȘI CHIOȘCURI PE CENTRUL PITEȘTIULUI!

ADIO TERASE ȘI CHIOȘCURI PE CENTRUL PITEȘTIULUI!

# Primăria nu mai dă autorizaţii noi.

Săptămâna trecută, autoritățile locale au dispus ridicarea căsuţelor de lemn din piața Primăriei, următoarele care vor avea aceeaşi soartă fiind gheretele de pe strada Griviței, dintre magazinele Fortuna și Mall Trivale.

Conform celor declarate de primarul Cornel Ionică, comercianții au locuri suficiente în piețe, autorităţile preferând să redea centrului Piteştiului rolul de zonă de promenadă: „Comercianții își pot desfășura activitatea și în piețe. Centrul orașului trebuie să rămână zonă de promenadă, așa cum este și în alte localități din țară. De altfel, au fost și mulți cetățeni care ne-au atras atenţia asupra faptului că pe centrul Piteștiului este o adevărată țigănie, de la tarabe cu lenjerie până la chioșcuri cu jucării”, a declarat primarul Piteștiului.

De asemenea, pe viitor administrația locală nu va mai elibera autorizații pentru terase: „Nu vom mai avea terase ca în anii trecuţi, pe domeniul public. Unde e posibil ca un agent economic care îşi desfăşoară activitatea în spaţiile comeciale din centru să pună câteva mese şi să plătească suprafaţa, e altceva, dar nu terase cu mici sau hamsii. În ceea ce îi priveşte pe comercianţi, le oferim posibilitatea să-şi desfăşoare activitatea în mod organizat, în piaţa Bowling sau în alte zone. Piaţa din zona Bowling se va deschide cel târziu în aprilie-mai, iar prețurile de închiriere rămân aceleași”, a susținut primarul Cornel Ionică. (Celestina Dobticescu)

sursa: saptamanalul ancheta