Administraţia judeţeană- înţesată de nepotisme! Fetele primarilor argeşeni au umplut CJ-ul şi Prefectura

Nepotismul continuă să fie sport naţional, organigramele instituţiilor publice din Argeş fiind înţesate de rubedeniile politicienilor. Cum judeţul nostru a fost mai mereu controlat de social-democraţi, treptat neamurile membrilor PSD au ajuns să împânzească instituţiile bugetare. O mare parte din această afluenţă de personal a venit din direcţia aleşilor locali, multe din posturile călduţe de la stat fiind ocupate de către fiii sau fiicele primarilor şi viceprimarilor argeşeni, fie că vorbim despre actuali edili în funcţie, fie despre foşti conducători de obşti. Aruncându-ne un ochi pe structura personalului din administraţia judeţeană, nu mică ne-a fost mirarea să descoperim că multe funcţii din CJ sau Prefectură sunt ocupate de fetele primarilor din Argeş.

În topul celor mai căutate departamente din Consiliul Judeţean, râvnite de fiicele edililor argeşeni, se află Serviciul Juridic. Însăşi jurista-şefă a instituţiei, Alisa Ciobanu, provine din familia unui ales local, la momentul la care a fost angajată la Consiliul Judeţean, în 2010, tatăl său fiind viceprimar al comunei Buzoieşti.
În cadrul aceluiaşi departament lucrează şi mezina primarului Gheorghe Ţucă de la Cocu, Loredana, angajată din 2014 consilier juridic.
O altă fată pe care tăticul a aranjat-o bine este Andreea-Iuliana Matei-Crâmpiţă, fiica primarului de la Mihăeşti, Gheorghe Matei. Tânăra este inspector asistent în cadrul Direcţiei Administraţie Publică Comunităţi Locale încă din anul 2011.


2017 a venit cu salarii mărite în administraţia publică şi a provocat un nou val de angajări, scoţând din nou la iveală sistemul politic clientelar. Cea mai nouă angajată a CJ din rândul fetelor de primar este Nicoleta Mihăiţă, fiica edilului-şef de la Recea, Marin Pană, aceasta ocupând postul de secretară a vicepreşedintelui Ion Mânzână. Mai trebuie menţionat că Nicoleta Mihăiţă a fost până la momentul încadrării la CJ economist la Salpitflor. Printre fetele de primari care s-au mai perindat de-a lungul timpului prin Consiliul Judeţean s-a numărat şi nora primarului de la Stolnici, Anca Pupăză-Roşu.
Şi Prefectura se află pe lista locurilor de muncă preferate de neamurile edililor. Astfel, la acest moment, pe statul de plată al prefecturii, din cei aproximativ 20 de angajaţi, două sunt fete de primar. Prima dintre ele şi cea mai veche în funcţie este Lidia Stănculescu, nimeni alta decât fata primarului comnunei Bogaţi, Ion Gârleanu. Ultima venită este Cristina Picui, noua consilieră a prefectului Emilian Dragnea. Acesta este fata fostului primar - actualmente viceprimar - al comunei Negraşi, Nicolae Radu, şi a fost angajată la doar câteva zile de la numirea în funcţie a noului prefect.

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta