Corbi: Investiții în infrastructură, învățământ, rețea de apă și canalizare

Anul 2019 reprezintă un punct de plecare pentru foarte multe proiecte destinate cetățenilor din Corbi. Printr-o postare publică, primarul localității, Virgil Baciu, ne prezintă principalele investiții la nivel de comună.

1. Un proiect care va fi finlizat anul viitor reprezintă modernizarea străzilor Ureanu și Valea Mare, construcția unui pod și reamenajarea văii în satul Stănești. Suma necesară pentru anul acesta este de 3057 mii lei.

2. Pentru satele Corbi și Jgheaburi, până în anul 2020, se vor realiza branșamente noi la rețeaua publică de alimentare cu apă modernizată, inclusiv montare cămine cu apometru standard. Suma necesară pentru 2019 este de 600 mii lei.

3. Tot în satele Corbi și Jgheaburi se vor realiza branșamente la rețeaua publică de canalizare, se vor reface drumurile comunale, termenul de finalizare fiind 2022. Suma necesară pentru anul acesta este de 1880 mii lei.

4. În decursul acestui an, sistemul de aducțiune a apei pentru satele Stănești, Corbșori și Poduri va fi racordat la bazinul public de alimentare cu apă din Corbi și Jgheaburi. Este necesară suma de 80 mii lei.

5. Până în 2022, satele Corbșori, Poienărei, Stănești și Poduri vor avea rețea publică de canalizare. Conform devizului, suma necesară totală este de 22.223.349,58 mii lei.

6. În afara acestor lucrări de o importanță aparte, primarul Virgil Baciu pregătește o serie de investiții în învățământ și sănătate. Cu ajutor financiar de la Consiliul Județean, edilul își dorește să reabiliteze Școala Naum Râmniceanu (centrală termică, grupuri sanitare în interior), Școala Corbșori (reabilitare și centrală), Școala Stănești ( amenajare acces interior la grupurile sanitare), să reabiliteze și să doteze dispensarul uman Corbi. Suma necesară pentru aceste investiții  este de 950.00 mii lei.