Proiecte care au schimbat fața localităților argeșene

Conducerea Consiliului Județean Argeș a demarat o serie de deplasări în teritoriu pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor. Astfel, până acum, președintele Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au efectuat o vizită de lucru în localitățile: Schitu Golești, Mihăești, Stâlpeni, Țițești, Corbeni, Albeștii de Argeș, Băiculești, Merișani, Negrași, Mozăceni, Ștefan cel Mare, Slobozia, Berevoești, Lerești, Cetățeni, Bălilești, Aninoasa. Miercuri vizita a continuat în localitățile Râca, Popești, Izvoru, Recea, Albota. Anul 2019 este anul implementării proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri pentru realizarea investițiilor în cele trei domenii prioritare: sănătate, educație și infrastructură.


 

Comuna Râca – 2019

  "Îi invit pe toți cei care mai au îndoieli în legătură cu programul PNDL II și cu beneficiile acestuia pentru satul argeșean și românesc, îi invit deci să vadă la fața locului ce schimbări au avut loc în comuna Râca datorită acestui program. Meritul îi aparține domnului primar,  domnului viceprimar, Consiliului Local, care au făcut proiecte bune, ce au fost finanțate, și, cel mai important, au avut grijă ca toți cei care locuiesc aici să aibă acces la toate utilitățile. Aici am văzut stația de epurare, canalizarea, drumurile asfaltate, școlile, dispensarul." - Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș


În comuna Râca, Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de apă și canalizare. Aici au fost alocați bani pentru:
·        Sistem centralizat de canalizare
·        Stație de clorinare pentru sistemul de alimentare cu apă
·        Cofinanțare “Sistem centralizat de canalizare” (PNDL I)
·        Modernizare stație de înmagazinare, pompare și stație clorinare pentru Sistemul de alimentare apă

 În comuna Râca, cu fonduri de la bugetul județean a fost reabilitat și Dispensarul Uman De asemenea, Consiliul Județean a confinanțat și proiectul “Modernizare drumuri de interes local”
Prin programul guvernamental PNDL II, în comuna Râca a fost realizat proiectul “Modernizare drumuri de interes local"

"Și eu susțin aceste proiecte guvernamentale,  PNDL I și PNDL II, fără de care o comunitate ca a noastră nu ar fi avut nicio șansă. Am avut răbdare, am avut încredere în noi, am fost încurajați și susținuți de conducerea Consiliului Județean Argeș și iată că a venit timpul să realizăm și aceste obiective. Deși satul este îmbătrânit, toată lumea are dreptul la condiții civilizate și normale de trai, apă, canalizare, drumuri și sperăm ca în viitor toate casele care sunt încă în picioare să fie locuite. De altfel, aceasta este și tendința. Deja oamenii au început să revină în comună, chiar dacă unii doar în week-end, să-și îngrijească gospodăriile, să-și plătească taxele și impozitele, iar noi trebuie să le oferim condiții" – Georgel Burcea, primar comuna Râca.


 

Comuna Popești – 2019

 "Am vizitat marea majoritate a obiectivelor realizate cu cofinanțare de la Consiliul Județean și prin PNDL II. Se construiește foarte mult și ceea ce este necesar pentru satul argeșean. Sunt multe drumuri asfaltate, altele sunt în lucru. Am văzut cea de-a treia stație de clorinare a apei potabile, care asigură apă pentru întreaga comună. Școala este conformă, cu toaletele în interior. Și aici avem o problemă legată de reducerea numărului de elevi și trebuie să ne gândim la ce să facem cu clădirile fostelor unități școlare, acum închise. Am vizitat și dispensarul, despre care am discutat cu domnul primar că va trebui reabilitat" - Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș


Și în comuna Popești s-au făcut investiții majore în infrastructura școlară. Astfel, au fost alocate fonduri pentru:
·        Modernizare Școală sat Slobozia
·         Fosă septică Școală sat Slobozia
·        Toalete interioare Școală sat Slobozia

 

Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri și pentru infrastructura de apă potabilă alocând fonduri pentru:
- Foraj și alimentare cu apă sat Slobozia
- Foraj puț și gospodărie apă sat Slobozia

În ceea ce privește infrastructura rutieră, Consiliul Județean Argeș a contribuit cu fonduri de cofinanțare pentru programul guvernamental PNDL II accesat de Primăria Popești – “Modernizare drum de interes local și ulițe”


  "Proiectul pe care îl avem prin PNDL II, modernizare drumuri comunale, este realizat în proporție de 90%. Urmează să începem lucrarea la terenul de sport sintetic de la Școala din satul Slobozia. Noi avem studiu de fezabilitate și pentru Cămin Cultural. De asemenea, mai avem două proiecte de  canalizare depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. " – Mihai Ion, primar comuna Popești.


 

Comuna Izvoru- 2019

"La Izvoru am vizitat investițiile realizate și cu bani de la bugetul Consiliului Județean Argeș, școala și grădinița, care acum sunt conforme, cu toaletele în interior. Am discutat cu domnul primar și cu domnul viceprimar despre procesul de învățământ și în viitorul apropiat trebuie să se hotărască privind construcția unei noi grădinițe sau extinderea actualei grădinițe. Îi așteptăm cu un punct de vedere! Am văzut stația de clorinare a apei potabile care alimentează o parte din localitate, la realizarea căreia a contribuit și Consiliul Județean. Am discutat și alte aspecte legate de drumurile comunale, de perspectivele privind fosta secție exterioară a Spitalului Costești aflată pe terioriul comunei Izvoru." - Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând fonduri pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ:

·        Extindere cu grupuri sanitare și împrejmuire Școala Gimnazială “Elena Davila Perticari”
·        Extindere cu grupuri sanitare și împrejmuire la Grădinița cu program normal nr. 2 Izvor

Consiliul Județean Argeș a contribuit și la proiectul “Rețea canalizare și stație de epurare”

"Sper să ducem la bun sfârșit proiectele pe care ni le-am propus, mai ales drumurile. Vă mai așteptăm pe la noi și vă mulțumim pentru cofinanțările acordate!" - Claudiu Neguț, primar comuna Izvoru.Comuna Recea– 2019

"La Recea am văzut lucrările de extindere a apei potabile. Am văzut, de asemenea, grădinițele și școala unde Consiliul Județean Argeș a investit în reabilitare și în toalete. Urmează ca în acest an să demareze și proiectul de asfaltare accesat de Primărie prin PNDL II. " - Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

Consiliul Județean Argeș a investit în reabilitarea și modernizarea unităților școlare din comuna Recea, astfel:

·        Reabilitare Școala Gimnazială nr.1 Recea
·        Împrejmuire cu gard Grădinița nr. 1 Recea și Grădinița nr.2 Recea
·        Anvelopare exterior Grădinița nr. 1 Recea

În ceea ce privește sistemele de alimentare cu apă și canalizare ale localități, Consiliul județean Argeș a alocat fonduri pentru:
·        Instalații clorinare pentru sistemele de alimenatre cu apă în satele Recea, Deagu de Jos și Goleasca
·        Canalizare menajeră și stație de epurare în satele Deagu de Sus, Deagu de Jos și Recea
·        Extindere sistem de alimentare cu apă, grupuri pompare în satele Recea și Deagu
·        Extindere sistem de alimentare cu apă satele Orodelu și Deagu de Jos – Găinești

Cofinanțare proiect  - Achiziție utilaje pentru dotare Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat
Prin programul guvernamental PNDL II, în comuna Recea este finanțat proiectul “Modernizare drumuri comunale”

"Mulțumim Consiliului Județean pentru ajutorul acordat în realizarea acestor obiective și sperăm ca și în acest an să ne ajute să terminăm ce mai avem în lucru" – Marin Pană, primar comuna Recea.Comuna Albota– 2019

“Albota este o comună în fruntea căreia se află un primar care a reușit să facă din aceasta o localitate de invidiat de orice oraș sau chiar municipiu. Nu sunt vorbe mari, cine dorește poate să vină la fața locului să vadă ce investiții s-au făcut, atât pe domeniul public, cât și pe domeniul privat! Cele pe domeniul privat au fost făcute pentru că abilitatea domnului primar și a Consiliului Local a fost aceea de a aduce infrastructura în dreptul locuințelor. Avem canalizare, avem apă, gaze, școală. Sunt 13 străzi asfaltate acum numai prin PNDL II, precum și școala care se reabiliteză și modernizează prin același program. Este încununarea activității de zeci de ani a domnului primar Ion Dumitru, care a făcut ca Albota să fie un etalon nu numai în plan județean, dar și național” – Dan Manu, președinte CJ Argeș.

În comuna Albota, Consiliul Județean Argeș a cofinanțat proiectele “Extindere și reabilitare infrastructura de apă și apă uzată” și îmbrăcăminte voluminoasă ușoară pe “Drum local Linia Bisericii”.
Prin programul guvernamental PNDL II, Primăria Albota a accesat fonduri pentru proiectele:

·        Renovare, reabilitare și modernizare Școala Sanda Movila
·        Asfaltare drumuri locale: Necșulești, Invănești, Lunca, Gârla, Brăinești, Varvara, Lazara, Paraschiva, Florin Baie, Linia Bisericii, Ulm, Gioroc, Prelungire Gioroc

“Continuitatea pe care am avut-o în această comună m-a ajutat să realizez ceea ce am realizat. Întotdeauna am spus, ori de câte ori am avut ocazia, nu mai schimbați primarii din patru în patru ani, iar când alegeți, alegeți primar care să vrea să facă treabă! În Albota, pe fiecare gard sunt cutiile cu gaze! Aici unde ne aflăm, în vârful dealului, avem apă, canalizare și asfalt. Ce își poate dori mai mult un cetățean? Această zonă unde ne aflăm acum niciodată nu ar fi visat că va arăta așa cum arată astăzi. Mi-am luat munca în serios și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am fost sănătos! L-aș ruga să mă mai păsuiască, pentru că mai am de muncă!” – Ion Dumitru, primar comuna Albota.