Veste neașteptată! Mâine se deschide Transfăgărășanul!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că sâmbătă, 29 iunie, Transfăgărășanul se deschide, începând cu ora 08:00. Inițial, reprezentanții companiei au anunțat că deschiderea ar fi urmat să aibă loc pe 1 iulie. Astăzi, însă, au venit cu o veste bună, dezvăluind că că așteptarea va lua sfârșit mâine. Astfel, circulația rutieră între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800) se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.
De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora”, transmite Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

 


Drumul a fost închis în 1 noiembrie 2018, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). 

Drumul este în continuare DESCHIS circulaţiei publice pe următoarele sectoare:
– Jud. Sibiu – de la intersecţia cu DN 1 (km. 151 + 955) până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130+800)

– Jud. Argeş – din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104);

 

 

Sursa video Facebook