Comesad Drumuri- afacere importantă!

Grupul Comesad face parte din consorțiul care a depus ofertă pentru construirea gazoductului BRUA (Bulgaria – România – Ungaria – Austria), unul dintre cele mai ambițioase proiecte europene, având rolul de a conecta România la resurse internaționale de gaze.

Potrivit Profit.ro, Transgaz a deblocat principala licitaţie din cadrul acestui proiect, care prevede execuția secțiunii românești a conductei. Contractul, în valoare estimată de peste 1,5 miliarde lei, cu tot cu TVA este împărțit în 3 loturi, respectiv pe 3 segmente de conductă: Podișor-Văleni (180 km), Văleni-Pui (140 km) și Pui-Recaș (159 km).

Consorțiul al cărui lider de asociere este Inspet SA a depus ofertă în lotul 1, (secţiunea de 180 km Podișor-Văleni), iar din acesta fac parte și societățile Comesad RO SA şi Comesad Drumuri. De asemenea, pentru lotul 2 (secțiunea de 140 km Văleni – Pui) consorţiul ofertant este condus de Habau PPS Pipeline Systems SRL, iar din grupul Comesad intră ca asociaţi şi subcontractanţi Comesad RO SA, Comesad Drumuri şi Comesad Energo.