Ai probleme de fertilitate? Fertility Save oferă consultații și spermograme GRATUITE!

Problemele de fertilitate sunt din ce în ce mai frecvente, iar chinurile prin care trec cuplurile pentru a îşi mări familia cu un copil sunt uneori blocate şi de costurile procedurilor. Marilena Băluță, medic specialist obstetrică-ginecologie şi embriolog ne oferă mai multe informaţii despre aceste probleme de cuplu, cât şi soluţiile pe care le au cei care doresc să devină părinţi.

”Infertilitatea afectează în mod egal şi bărbaţii şi femeile. Mulţi bărbaţi îşi trimit partenerele să se investigheze "pentru că eu nu am nimic, la tine este problema" şi constată că la o spermogramă pe care o fac, au si ei o problemă. Infertilitatea se investighează în cuplu şi în acelaşi timp. Infertilitatea nu doare, iar pacienţii, atât bărbaţi cât şi femei, vin să afle dacă au o problema în momentul când se hotărăsc să aibă un copil şi observă că acest lucru nu se întâmplă, deşi au folosit toate metodele pe care le cunoşteau. Infertilitatea apare la vârste din ce în ce mai tinere.”, declara într-un interviu pentru Sursata.ro, medicul specialist obstetrică-ginecologie și embriolog senior Marilena Băluță.

Anunţ îmbucurător pentru cupluri din partea asociaţiei „Şi eu am dreptul să fiu părinte” şi al clinicii „Fertility Save”. În data de 11 august, începând cu ora 10:30, Fertility Save Lady’s Boutique organizează o nouă sesiune de consultații și spermograme gratuite pentru cuplurile cu probleme de fertilitate.
Programările se fac la numărul de telefon 0755.688.984 sau e-mail: saveyourfertility@gmail.com

”Soluţiile sunt în funcţie de cât de gravă este situaţia. Tratamentele se aleg pe baza cauzei care a dus la infertilitate sau subfertilitate şi pot fi de la simplu la complex. De exemplu, pentru patologiile uşoare se poate începe cu contactul sexual dirijat şi se poate ajunge până la fertilizare in vitro. Procedura de fertilizare in vitro face ce nu se poate realiza la nivelul trompei uterine, adică fertilizarea. Prin fertilizare in vitro embrionii sunt făcuţi în laborator şi se transferă în uter. Este cea mai complexă procedură pentru tratamentul infertilităţii, este recomandată când celelalte metode au eşuat sau când cuplurile au o problemă care recomandă per primam fertilizarea in vitro. Costurile sunt pe măsura complexităţii procedurii. O procedură de fertilizare in vitro poate costa între 3000 şi 5000 de euro, bani pe care nu toata lumea şi-i permite. ”, adauga medicul specialist obstetrică-ginecologie și embriolog senior Marilena Băluță.