AICI! VEZI MODELE DE SUBIECTE PENTRU BAC 2017!

Elevii de clasa a XII-a care vor susține anul viitor Bacalaureatul au la dispoziție modele de subiecte care să îi ajute să se pregătească pentru examenul din vară. Comparativ cu anul trecut, nu au fost operate modificări în structura subiectelor. Bacalaureatul 2017 începe în data de 6 iunie, cu examenul oral de Limba română, iar rezultatele finale de la BAC vor fi afișate pe 10 iulie 2017.

Modelele de subiecte au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) și au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Ministerul Educației precizează că modelele orientative de subiecte/bilețele de examen/pachețele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în concordanță cu programele în vigoare ale examenului, „astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru”.

Sursa: infoaries.ro