ALARMANT! Monoxidul de carbon de la must poate deveni mortal!

ALARMANT! Monoxidul de carbon de la must poate deveni mortal! Trei persoane au murit după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la must. 

Cu toții știm că a venit vremea când se culeg viile și se face deliciosul must care, în unele cazuri, poate deveni periculos. La sate, după ce sunt culeși strugurii pentru a fi transformați în must, licoarea magică este pusă în butoaie care sunt depozitate în beciuri. Aici intervine pericolul ... mustul fermentează pentru a deveni vin... în procesul de fermentare se elinimă monoxid de carbon pe care dacă ați apucat să-l inhalați ar putea deveni fatal. Așa li s-a întâmplat unor persoane din județul Bacău. Aceștia au coborât în beciuri pentru a verifica starea mustului și loviți de „duhoarea toxică” - monoxidul de carbon - s-au intoxicat și fie au decedat fie au ajuns de urgență la spital.

Concluzia este simplă: nu vă depozitați mustul în încăperi închise și nu intrați în încăperile în care fierbe vinul fără a asigura o ventilație corespunzatoare . De asemenea, anunțați o altă persoană cand intrați într-o astfel de încăpere.